Alegerile din Ucraina, contestate in interior si in exterior

Apropo.ro / 22.11.2004, 19:11
Alegerile din Ucraina, contestate in interior si in exterior
Comisia Electorala Centrala din Ucraina a anuntat ca dupa numararea a 99,38% din voturi, premierul Ianukovici, sprijinit de Rusia, are un avantaj de aproape 3% în fața candidatului opoziției, Viktor Ianukovici, relateaza BBC. Cu toate acestea, alegerile sunt contestate, atat in

Comisia Electorala Centrala din Ucraina a anuntat ca dupa numararea a 99,38% din voturi, premierul Ianukovici, sprijinit de Rusia, are un avantaj de aproape 3% în fața candidatului opoziției, Viktor Ianukovici, relateaza BBC.

Cu toate acestea, alegerile sunt contestate, atat in interiorul, cat si in exteriorul tarii.

La Lviv, bastion al naționaliștilor ucraineni, Adunarea municipala a refuzat sa recunoasca victoria lui Viktor Ianukovici și a adoptat, luni, o rezoluție prin care îl declara „președinte ales al Ucrainei” pe reprezentantul opoziției, Viktor Iușcenko si il felicita pentru victoria in alegeri.

La randul sau, Bruce George, șeful misiunii de observatori a OSCE în Ucraina a declarat ca scrutinul de ieri nu corespunde normelor democratice ale organizatiei pe care o reprezinta sau ale Uniunii Europene.