Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie

Apropo.ro / 03.09.2012, 10:40
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie
Guvernul a stabilit data de 9 decembrie pentru alegerile parlamentare. Alegătorii vor vota doar cu buletinul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a anunțat data alegerilor parlamentare: 9 decembrie. El a precizat că astfel zilele libere din preajma datei de 1 Decembrie, în care cetățenii pot fi plecați din localitățile de domiciliu, nu vor afecta participarea la vot.

În urma unei discuții în ședința de Guvern, s-a ajuns la concluzia că 30 noiembrie este prima zi liberă de Sf. Andrei, urmează 1 Decembrie, Ziua Națională, este posibil ca foarte mulți cetățeni să plece către alte localități. Alte localități înseamnă chiar și în județul limitrof. Acei cetățeni sunt obligași să voteze în circumscripția în care sunt arondați și pentru a nu fi această încurcătură s-a optat pentru data de 9, duminică în care nu este nimic altceva, decât toată lumea acasă„, a declarat Andrei Zaharescu.

Cetățenii români vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, după ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispozițiilor legale privind cărțile de alegător și registrul electoral.

Citește mai multe detalii despre alegerile parlamentare din luna decembrie, pe Mediafax.ro