Alegerile unei gheise

Apropo.ro / 08.05.2006, 11:26
Alegerile unei gheise
Fie ca e vorba de tinutele propuse de designeri, de arta, carti, beauty, gastronomie sau filme, tendintele sunt clare: sezonul acesta inspiratia vine din lumea gheiselor. Beauty Ritualul de frumusete oriental, adus la rang de arta de catre stilatele gheise, se poate transforma intr-o

Fie ca e vorba de tinutele propuse de designeri, de arta, carti, beauty, gastronomie sau filme, tendintele sunt clare: sezonul acesta inspiratia vine din lumea gheiselor.

Beauty
Ritualul de frumusete oriental, adus la rang de arta de catre stilatele gheise, se poate transforma intr-o lectie de feminitate, chiar daca atmosfera zen a unei gradini cu ciresi in floare nu prea se regaseste in ritmul tau citadin. Pentru o gheisa, frumusetea incepe cu o baie parfumata si relaxanta si se completeaza cu aplicarea minutioasa a machiajului.

Companiile de cosmetice s-au lasat inspirate de traditiile orientale si poti alege produse in a caror compozitie vei descoperi ingrediente demne de o gheisa. Pentru idealul de frumusete asiatica, piesa de rezistenta este o piele perfecta si cat mai alba, pe care machiajul urmeaza a fi nu doar aplicat rapid, ci pictat cu o atentie desavarsita pentru detalii.

Pentru o piele impecabila, Chanel Précision propune un duo cu efecte spectaculoase de destresare si redare a luminozitatii tenului – gel exfoliant si masca, care contin pudra de perle si concentrat din flori de portocal amar.

Gama Kenzoki te rasfata numai cu produse inspirate de ritualul de frumusete asiatic – poti alege creme pentru fata si corp cu extract de frunze de bambus, floare de ginseng, lotus alb sau orez.

Un alt ingredient minune este shiitake, o ciuperca originara din Asia, care previne pierderea eleasticitatii si fermitatii pielii – bucura-te de un corp remodelat cu produsele din gama No Complex de la Givenchy.

Iar pentru a desavarsi acest ritual de frumusete, iti recomandam linia Eau Parfumée de la Bvlgari – lasa-te invaluita de aromele ceaiului verde, alb sau rosu.

Machiajul original al unei gheise implica tenul acoperit complet cu pudra, ochii conturati cu negru si buzele rosu intens. Insa nu este nevoie sa abordezi un look atat de dramatic pentru a fi in tendinte, caci less is more in aceasta vara.

Produsele obligatorii sunt fondul de ten pentru o piele impecabila, pudra stralucitoare, un gloss delicat sau, daca esti mai indrazneata, un ruj in nuante puternice de rosu. Iar pentru profunzimea privirii, trebuie sa incerci mascara Masterpiece de la Max Factor – este acelasi produs care a fost folosit si petnru machiajul actritelor din „Memoriile unei gheise”!