Alergiile la pisici pot fi prevenite

Apropo.ro / 29.03.2005, 11:18
Alergiile la pisici pot fi prevenite
Cercetatorii au gasit o modalitate de prevenire a alergiilor provocate de prezența pisicilor, transmite Sky News. Pentru a obține tratamentul, o echipa de la Universitatea California a combinat un fragment de proteina umana cu un alergen specific pisicilor. Șoarecii


Cercetatorii au gasit o modalitate de prevenire a alergiilor provocate de prezența pisicilor, transmite Sky News.

Pentru a obține tratamentul, o echipa de la Universitatea California a combinat un fragment de proteina umana cu un alergen specific pisicilor. Șoarecii tratați cu injecții ce conțineau proteina hibrid au fost protejați de reacțiile alergice.

În Marea Britanie, animalele de companie reprezinta a doua cauza importanta de alergie, iar jumatate dintre copiii astmatici sînt alergici la pisici.

Alergenii de pisica determina secreția de histamina în țesuturile corpului, cauzînd simptome precum mîncarimi, stranuturi, iritarea ochilor și a nasului.

„Am vrut sa obținem un sistem care sa previna simptomele specifice atunci cînd sîntem expuși la un alergen, dar care sa și întareasca sistemul imunitar pe termen lung”, a spus dr. Andrew Saxon. „Putem folosi aceeași tehnica pentru a preveni alte alergii, inclusiv la arahide”.

„Este un studiu interesant, dar este înca în stadiu incipient și nu s-a testat formula pe oameni”, a spus Philippa Major, director adjunct de cercetare la Institutul de Combatere a Astmului în Marea Britanie.

Mediafax