Alertă stilistică – ce porţi vara aceasta la nuntă, în calitate de invitată

Apropo.ro / 20.05.2019, 16:45
Alertă stilistică - ce porţi vara aceasta la nuntă, în calitate de invitată
Dacă acum câţiva ani ţinuta de nuntă pentru o invitată era despre tot ce este pompos şi extravagant, acum reperele stilistice sunt diferite. Cu multiple opţiuni privind magazinele de profil, pare mai uşor ca oricând ca invitatele la o nuntă să îşi găsească rochia favorită. Totuşi aparte de preferinţe anume sunt şi reguli nescrise despre alegerea ţinutei. Poate că nu mai este de importanţă părerea altora, dar cert este că orice femeie şi-ar dori să arate excelent în ceea ce poartă.

De asemenea o tendinţă a anilor trecuţi era paleta de culori oarecum limitată. Nu purtai roşu la nuntă pentru că era prea mult, eclipsai naşa sau pentru că simplă invitată fiind nu trebuia să fii cea mai sofisticată apariţie la eveniment. Acum paleta de culori este mai generoasă şi include chiar şi combinaţii cromatice dintre cele mai interesante.

Ţinuta potrivită, în ton cu moda actuală

Ţinem cont de faptul că a îmbrăca o rochie la un astfel de eveniment special este poate  absolutul în materie de eleganţă feminină. Practic nimeni nu se aşteapta la altceva. Acesta ar putea fi fix momentul de surpriză, când îndrăzneaţă din fire vei dori să cucereşti publicul cu o altfel de abordare, spre exemplu cu o salopetă.

Sunt şi stiluri de salopete extrem de elegante astfel încât să se încadreze în contextul dictat de eveniment. La DyFashion spre exemplu există o categorie de articole vestimentare special dedicată acestui gen de îmbrăcăminte.

Totuşi rochiile rămân favorite. Sunt pur feminine şi îşi merită statutul de ţinută elegantă. Pentru a evita banalul, pentru a asigura nota de originalitate şi a fi uşor de depistat în decor şi din rândul domnişoarelor de onoare adesea îmbrăcate la fel, contează factori despre care puţini îndrăznesc să vorbească.

Rochia nu este o uniformă de nuntă

Greşit înţeles că există rochii dedicate doar acestui tip de eveniment, unele femei îşi limitează din start căutările. Este adevărat că pare mai relevant să cauţi astfel, dar de regulă mai sunt şi alţi factori ce contează, de la vârstă la locul evenimentului.

Aşadar, rochia de nuntă potrivită ar putea fi una din categoria celor de seară, una de gală sau cea cu trenă. Nu ştii până când nu cauţi îndeajuns de mult şi de amănunţit în categoriile disponibile.

Ce se poartă? Ce îţi stă bine

Stresate de ideea noului, a originalităţii pe care doresc să o afişeze, multe dintre femei vor căuta de fapt o ţinută despre care se ştie că este în vogă. Nu are acelaşi farmec dacă nu le stă bine. Aşadar contează cum se adaptează trendurile. Se poartă rochiile lungi? O femeie petite va avea nevoie de ajustări pentru ceea ce alege.

În topul preferinţelor pentru vara acestui an sunt rochiile florale, cele din materiale fluide, mătase sau voal, cele pictate manual de asemenea, deci rafinament la cote înalte. Aplicaţiile bogate, broderiile sunt şi ele de efect de asemenea.

Detalii, detalii

Atunci când aleg o rochie pare totul ca la carte. Problema apare mai degrabă la purtare. Aşadar specialiştii spun că rochia ideală este cea care se comportă bine la şifonare spre exemplu, materialul fiind de calitate, nu se va păta pur şi simplu, de la simplii stropi de apă.

Un alt detaliu de urmărit este modul în care va fi purtată. Linia decolteului nu trebuie să fie permisă a fi exagerat de adâncă, lenjeria intimă nu trebuie să fie la vedere în vreun fel. Cât despre lungime, menţiunea de bază rămâne aceeaşi – necesitatea de a nu avea o rochie prea lungă sau prea scurtă.

Ieşi din tipare

Un tip de rochie clasică este cea de tip A sau ceva mai sofisticată, în varianta lungă. În cadrul shop-ului https://www.dyfashion.ro găseşti şi rochii ceva mai atipice, la preţuri chiar rezonabile. Sunt recomandate rochiile cu umeri dezgoliţi, cele de tip cocktail midi ca lungime, cu spatele gol sau croiala asimetrică.

A ieşi din tipare este poate opţiunea cu care purtătoarea îşi asigură o apariţie deosebită la eveniment. Dacă se spune despre nunţi că sunt momente unice în viaţă pentru mire şi mireasă, de ce nu ar fi la fel pentru invitate? Au această unică şansă de a fi invitatele care au întors privirile, care au fost admirate şi de către public feminin – de ce nu?