Alex Dima, despre situaţia cailor de la Letea

Apropo.ro / 15.06.2012, 07:00
Alex Dima, despre situaţia cailor de la Letea
În ediţia de duminică a emisiunii „România, te iubesc!”, corespondentul Ştirilor ProTv Alex Dima prezintă vorbeşte despre situaţia impresionantă a cailor de la Letea.

„Autorităţile nu fac nimic, ba chiar sunt părtaşe la vânzarea şi uciderea lor”, declară Alex. „Oamenii locului spun că sunt ai lor şi vor să îi vândă la abator, asta în condiţiile în care caii sunt născuţi în sălbăticie, deci sunt liberi şi trăiesc în pădurea Letea, monument UNESCO”, a mai precizat corespondentul Ştirilor ProTv.
Situaţia dramatică a cailor de la Letea a captat atenţia publicului anul trecut, când mai mulţi voluntari au blocat un tir în drumul spre abator. Caii erau chinuiţi, bătuţi şi transportaţi în condiţii improprii. „Atunci, autorităţile din Tulcea au semnat un plan de măsuri pentru a rezolva situaţia cailor. Ne-am întors acum. Nu s-a luat nicio măsură”, a dezvăluit Alex Dima. Oamenii locului nu sunt singura ameninţare pentru aceste animale însă. Mulţi cai suferă de anemie infecţioasă, o boală foarte gravă. „În mod normal, ar trebui depistaţi caii bolnavi şi eliminaţi. Nu se întâmplă însă acest lucru, iar pericolul rămâne pentru toată Delta Dunării”, a spus corespondentul Ştirilor ProTv.