Alex, trompetistul din Mandinga, părăsește trupa

De: Gabriela Voicu / 20.06.2013, 18:30
Alex, trompetistul din Mandinga, părăsește trupa
După 10 ani împreună, Alex Burcea, unul dintre fondatorii grupului Mandinga, se desparte de colegii săi pentru un nou început artistic.

După 10 ani împreună, Alex Burcea, unul dintre fondatorii grupului Mandinga, se desparte de colegii săi pentru un nou început artistic. Alături de Mandinga, al cărei co-fondator a fost din 2002, Alex a luat parte la realizarea celor 5 albume lansate în cei 10 ani de activitate, a fost premiat alături de colegi pentru show-urile susținute, a fost pe scena Eurovision în 2012, a regizat primul documentar al trupei, intitulat „Primii 10”, și a onorat sute de concerte în țară și în străinătate.

Alex este mândru de colaborarea cu Mandinga, dar consideră că este momentul să se dezvolte artistic și în alte direcții, să caute noi provocări.

„Mandinga este trupa care mi-a alimentat adolescența și alături de care am crescut. Profesional vorbind, acest proiect mi-a adus satisfație și realizări numeroase. Consider însă că am demonstrat tot ceea ce era de demonstrat în această formulă și îmi doresc să încerc și altceva, să explorez noi zone muzicale.

Ultimul meu concert cu Mandinga a fost în Azerbaidjan, de Revelion. Nu au fost lacrimi, nici obiecții, ci doar „un gentlemen agreement”, bazat pe respectul reciproc pe care ni-l purtăm. Rămân amintirile frumoase și realizările la care fiecare dintre noi și-a adus aportul. Doar că, de acum încolo, nu voi mai fi „Alex de la Mandinga”. Le mulțumesc celor care au fost alături de trupă, deci și de mine, și îmi doresc să îmi înțeleagă decizia”, a declarat Alex.

Mandinga – Zaleilah (Eurovision 2012) de pe tare.ro

Momentan, el rămâne cantonat în propriul studio, unde pregătește noi propuneri muzicale pentru public. Artistul a declarat că pot fi chiar mai multe proiecte la care va lua parte în viitorul apropiat, întrucât nu duce lipsă de idei și statutul recent recâștigat de artist solo îi permite o mai mare implicare.

„Nu vreau să spun mai multe, urmăresc să păstrez concentrarea și energia pentru studio, însă voi reveni cât de curând pe scenă. Muzică am făcut toată viața mea, cei mai mulți au spus că am făcut-o bine, și nu intenționez să mă opresc. „

Artistul și-a îndreptat atenția în ultimii ani și către regia de film, fiind chiar viitor absolvent al unei facultăți de gen. „Mereu am avut curiozitatea de a încerca și altceva pe lângă muzică, ceva care să completeze mesajul, și regizarea poveștilor a venit oarecum firesc. Mă pasionează teribil și studiez pentru a mă perfecționa”, a adăugat cântărețul.

Alex lucrează deja la două documentare, unul dintre ele fiind filmat în ultima sa vacanță în Cuba, despre care a promis să povestească imediat ce vor ajunge într-o formă finală.

„Când pornești din nou de la zero, este nevoie de multă determinare și de timp să îți reintri în ritm. Puteam să apar demult cu alt proiect muzical, însă îmi doresc să fie totul pus la punct. Nu mă grăbesc, Mandinga a fost maraton pentru mine timp de 10 ani și această pauză este binevenită. Curse vor fi mereu, acum pregătesc muzica pentru o călătorie cât mai frumoasă”, a mai spus Alex.