Alex Vasilache cântă şi vorbeşte fluent în limba greacă

De: Alexandra Necsoiu / 21.04.2017, 12:39
Alex Vasilache cântă şi vorbeşte fluent în limba greacă
Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20.00, la “Te cunosc de undeva!”, Alex Vasilache îl va imita pe Nikos Vertis, unul dintre cei mai de succes interpreţi greci. Prilej să-i uimească pe ai săi colegi cu felul în care vorbeşte limba lui Socrate. Alex spune că a învăţat greceşte în perioada studenţiei, de la colegii veniţi să studieze medicina la Bucureşti.

În Facultatea de Medicină am avut prieteni greci, aşa că am învăţat limba de la sursă. (râde) La început nu am avut manuale, dar o prietenă foarte bună grecoaică mi-a scris şi tradus cuvânt cu cuvânt versurile melodiilor greceşti care îmi plăceau şi pe care îmi doream să le cânt. Pot spune, astfel, că mi-au fost profesori Dalaras, Mitropanos şi Poulopoulos, artişti greci din generaţia „veche„”, spune Alex.

Fascinaţia pentru limba, istoria şi cultura Greciei o are din copilărie, când citea “Legendele Olimpului”. “De asemenea, am un sentiment de „acasă” de fiecare dată când ajung în Grecia”, mai spune el.

Cântecul pe care Alex îl va interpreta sâmbătă, la “Te cunosc de undeva!”, este unul de dragoste, “în care Nikos Vertis îşi mărturiseşte dragostea pasională, care îl împinge la lucruri nebuneşti”.

Cum vor aprecia juraţii transformarea lui Alex Vasilache, telespectatorii Antenei 1 vor vedea sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20.00, într-o nouă ediţie a show-ului “Te cunosc de undeva”.