Alexa ar putea fi transferat in China

Apropo.ro / 04.05.2004, 08:46
Alexa ar putea fi transferat in China
Fundașul echipei Dinamo, Dan Alexa, a plecat în China, unde ar putea fi transferat, dupa meciul cu Rapid, din etapa a XXV-a a Diviziei A, informeaza Pro TV. Alexa, al carui contract cu Dinamo expira în aceasta vara, are o grila de transfer de 800.000 de dolari. Niculescu crede

Fundașul echipei Dinamo, Dan Alexa, a plecat în China, unde ar putea fi transferat, dupa meciul cu Rapid, din etapa a XXV-a a Diviziei A, informeaza Pro TV.

Alexa, al carui contract cu Dinamo expira în aceasta vara, are o grila de transfer de 800.000 de dolari.


Niculescu crede ca Barcauan s-ar descura bine și ca portar

Atacantul echipei Dinamo Claudiu Niculescu a declarat, luni, ca fundașul Cosmin Barcauan s-ar descurca foarte bine și daca ar evolua ca portar.

 „Nu știu daca Barcauan va juca în atac, dar oricum este un baiat bun la toate, adica da randament foarte bun acolo unde este pus sa joace. Cred ca și daca ar sta în poarta s-ar descurca”, a spus Niculescu.

Atacantul dinamovist, care a fost eliminat în meciul cu FC Brașov și nu va putea evolua în partida cu Rapid, a afirmat ca este foarte dezamagit pentru ca nu va juca în Giulești. „Nu știu daca a fost rea voința, dar sînt foarte dezamagit pentru ca nu pot sa joc în Giulești. Dezamagit este puțin spus, sînt chiar suparat. Dinamo nu sta într-un singur jucator. Nu este meciul pe care îl așteptam cel mai mult, dar este un meci împotriva Rapidului, un derbi. Daca vom cîștiga trei puncte duminica vom lua o opțiune importanta pentru cîștigarea titlului.Oricum, nu se joaca titlul în Giulești”, a spus Niculescu, care susține ca daca suporterii îi vor cere, atunci va accepta sa urmareasca meciul alaturi de ei în tribunele stadionului Giulești.

Fundașul Cosmin Barcauan a spus ca ar fi de acord sa joace în atac, daca i se va cere acest lucru. „Depinde de ce va decide Andone la momentul jocului. Daca mi se va cere sa joc atacant, atunci voi juca”, a spus Barcauan.

Jucatorul dinamovist crede ca meciul cu Rapid va fi foarte dificil, mai ales pentru ca nu va evolua Claudiu Niculescu. „Probabil ca va fi greu în Giulești fara Niculescu, care este un jucator de baza al echipei. Dar sînt sigur ca cel care va juca în locul lui o va face la fel de bine sau poate chiar mai bine. Nu se va decide soarta campionatului dupa meciul cu Rapid. Chiar daca vom pierde, chiar daca vom cîștiga, mai este mult pîna la final. Nu sper sa se împiedice nici o echipa, pe noi ne intereseaza numai jocul  nostru. Totul depinde numai de noi, de greșelile nostre. Avem un avantaj de doua puncte, iar daca îl pastram pîna la sfîrșit, atunci devenim campioni”, a spus Barcauan.

Atacantul Ionel Danciulescu a spus ca formația sa va face tot posibilul sa cîștige meciul cu Rapid și regreta absența lui Niculescu. „Îmi pare rau de incidentul lui Niculescu din finalul partidei cu FC Brașov, dar se poate întîmpla oricui. El a avut o dorința foarte mare de a marca, nu a reușit, dar important este ca a cîștigat echipa. Ramîne de vazut daca putem sa îi suplinim absența în meciul de duminica. Nu promit nimic suporterilor, dar le spun ca vom da ce vom avea mai bun din noi și sa cîștigam. Nu vreau neaparat sa marchez eu, ci sa cîștigam. Chiar daca Rapid trece printr-o situație mai grea, orice meci Dinamo – Rapid ar putea avea un rezultat de 1 X 2”, a subliniat Danciulescu, care a adaugat ca soarta campionatului se va decide în ultima etapa.

Antrenorul Ioan Andone a precizat ca nu s-a suparat pe Claudiu Niculescu, pentru ca a fost eliminat în meciul cu FC Brașov. „Va conta mult absența lui Niculescu pentru ca eu consider ca în acest final de campionat a facut multe partide bune. Este foarte bine pregatit și fizic, fața de asta toamna, dar sper ca cei care vor intra ne vor aduce victoria pe care ne-o dorim din mai multe motive: sa ramînem pe primul loc și pentru ca avem de luat o revanșa împotriva unei echipe care ne-a învins pe teren propriu. Nu m-am suparat pe Claudiu pentru ca a fost din prea multa dorința, a facut un atac destul de violent de la spate, merita cartonașul galben, dar în tensiunea aceea nu poți certa un jucator. El este un tip matur și trebuie sa învețe din greșeli. I-am transmis dupa meci ca nu trebuia sa faca așa ceva, mai ales ca noi conduceam cu 1-0”, a spus Andone, care a adaugat ca Barcauan reprezinta o soluție pentru atac.

Tehnicianul dinamovist considera ca Steaua reușește sa înscrie mai ușor decît Dinamo. „Steaua nu este mai norocoasa decît Dinamo, dar înscrie mai ușor. Nu ma îngrijoreaza revenirea Rapidului, au jucat mai bine decît în ultimele partide, dar în meciurile Steaua – Dinamo sau Rapid – Dinamo nu conteaza locurile în clasament. Nu doar Dinamo și Steaua au echipe de cupe europene cum a spus Jean Padureanu, care probabil era suparat dupa meci. Și Rapidul are un lot competitiv. Pentru noi este important sa cîștigam campionatul. Noi trebuie sa-l cîștigam, sa ne întarim cu doi-trei jucatori și sa ajungem în Liga Campionilor, atunci ar fi extraordinar pentru Dinamo”, a precizat Andone.

Mediafax