Alexandra & Alec lanseaza „La cafea” in premiera pe Apropo.ro!

Apropo.ro / 25.08.2009, 12:00
Alexandra & Alec lanseaza, astazi, exclusiv pe Apropo.ro videoclipul piesei "La cafea".

Alexandra & Alec lanseaza, astazi, exclusiv pe Apropo.ro videoclipul piesei "La cafea".

Videoclipul a fost filmat pe parcursul a 16 ore in trei locatii din Bucuresti: parcul Kiseleff, clubul Alive si un apartament decorat complet in alb.

Povestea e simpla: o ceasca de cafea ce uneste trecutul si prezentul, realitatea si amintirile, diminetile cu ceata si drumurile urmate cu "dor de duca".

La filmari a participat o echipa numeroasa de profesionisti: Valentin “Bimus” Sturzu (regizor), Andrei Garici (producator), Marius Furduescu (bass), Rafael Olivera Sanchez (percutie), Cosmin Basa si Ionel Stanciu (cameramani), Ciprian Strugariu ~ Dynaphos (lumini), Andreea “Dada” Inankur (stilist), Simina Bradeanu (make-up artist) si Madalina Falcuta (hair stylist).

Alexandra a purtat tinute create de Ludmila Corlateanu si accesorii romantice marca Josephine si Creatibles. Cat despre incaltaminte, aceasta a fost asigurata de brand-ul Papucei.

Alexandra & Alec- "La cafea"

Alexandra si Alec – La Cafea de pe tare.ro

"Ne cunoastem de patru ani, impartim muzica si dragostea de un an si ne place sa credem ca va fi asa pentru totdeauna. Cand ne-am intalnit, amandoi cantam de mai bine de opt ani; adunasem idealuri si dezamagiri, cantece si clipe de pus in versuri. La inceput, a fost proiectul solo Alexandra Ivan, cu single-ul Beautiful Life care a fost promovat independent pe radio si TV. Apoi, ne-am apropiat de zona pop-rock, care ne reprezinta mult mai bine.", declara Alexandra & Alec.

„Alexandra & Alec”

– Pentru ei, muzica presupune inspiratie si profesionalism

– Au la activ numeroase participari la emisiuni TV si radio ("Neata cu Razvan si Dani", "Folclorul contraataca”, "Ca-n cana" etc.)

– Nici revistele, ziarele si presa online nu i-au neglijat: au aparut in Compact, Bolero, Bucharest NightLife, 7 Seri, Joy, Unica online, pe monden.info, bestmusic.ro si vedeta.ro, precum si pe multe alte bloguri centrate pe muzica

– Sunt castigatori ai locului III la Battle Of Songs 2008 cu piesa "Asculta-ma"

– Au concertat in ultimele luni in cluburi din Bucuresti (El Grande Comandante, Downstairs, Control, Nautilus), pe litoral, la Arad (Festivalul EtnoJAZZ 2008) si in Franta.

– Nu fac playback si nu suporta "compozitorii copy-paste"

– Au un repertoriu de aproximativ 25 de piese, compuse si aranjate de ei; lista e in continua extindere, pentru ca mereu apare cate o idee noua

– Nu canta cover-uri si totusi publicul canta cu ei la concerte

– Au colaborat cu producatori precum Vali Rotari, Eduard Maya, Gabi Mitran si NMC

– Pentru Alexandra & Alec, ziua perfecta e una plina doar de muzica si dragoste

– Prima piesa compusa impreuna se numeste "Story"

– Nu au inca un nume de trupa "general" si nu considera asta o necesitate presanta, deoarece cred sincer ca "suntem noi insine, sinceri si directi precum numele!"

-Au fost in TOP 10 la concursul SellABand Arena Fest 2009, ce a adunat muzicieni din lumea intreaga

– In aprilie 2009 au sustinut impreuna cu Marius Nedelcu (ex Akcent), Dragos Leca si Rafael Olivera Sanchez primul concert unplugged din online-ul romanesc, transmis in direct pe www.apropo.ro

Alexandra Ivan

Alexandra Ivan

– S-a nascut la Oradea pe 10 mai 1987

– Si-a descoperit pasiunea pentru muzica la 12 ani, cand a inceput sa compuna

– In 2001 a inregistrat pentru prima oara in studio doua compozitii proprii orchestrate de Gabriel Baruta ("Daca ma iubesti" si "Soarele meu")

– Acestea i-au deschis drumul succesului pe plan local, urmand aparitii radio si TV, un videoclip si o serie de concerte

– In 2003 s-a mutat la Bucuresti pentru a-si urma visul de-a deveni un muzician cunoscut, luand totul de la zero: un liceu nou, prieteni noi, stil de viata nou.

– A colaborat cu trupe si MC din zona rap/hip-hop, printre care Jepcar, Jazza, Sweed, trupa Interpretabil, trupa Promo, Rentzy etc.

– In 2005 a compus impreuna cu Vali Rotari mai multe piese pentru albumul de comeback al trupei Foisorul de Foc, inclusiv primul single "Sunt mereu aproape"

– In 2006 a participat la doua editii ale Tonomatului DP2, prin intermediul MyBand

– Anul 2007 i-a adus o colaborare cu Morandi: a compus versurile piesei "Reality and Dreams" de pe albumul "N3XT", muzica fiind semnata de Mike Thomas

– In ianuarie 2008 si-a gasit jumatatea muzicala si nu numai in persoana chitaristului/compozitorului Alec Sandor, impreuna cu care a facut primii pasi reali spre afirmare

– Alexandra crede ca „muzica, asemeni iubirii, scoate tot ce e mai bun din noi” si ca "atata timp cat crezi cu tot sufletul intr-un vis, nimeni nu ti-l poate lua"

– Albumul de debut la care lucreaza impreuna cu Alec este "Acelasi vis" pentru ei

Alec Sandor

– S-a nascut pe 11 iunie 1982 la Iasi si a copilarit in Roman

– Studiaza chitara de la 18 ani, primii pasi facandu-i alaturi de profesorul Silviu Dumitriu

– Dupa aparitii sporadice pe plan local, atat ca instrumentist in diferite proiecte, dar si in coruri bisericesti, se muta la Bucuresti pentru a fi in inima muzicii romanesti si pentru a-si continua studiile

– Este absolvent al Facultatii de Inginerie in Limba Franceza, iar in prezent este inginer in cadrul unei companii producatoare de automobile

– Printre preferintele sale muzicale se numara creatiile lui Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteem, Eddie Van Halen, dar si albumele legendare ale unor trupe precum Pink Floyd sau Dream Theater

– Canta cu aceeasi placere atat pe chitara electrica, cat si pe acustica: "Ador simplitatea provocatoare a chitarii acustice, dar si posibilitatile infinite de exprimare oferite de chitara electrica. Pentru mine, a compune inseamna a trai prin muzica", declara Alec.

– Visul lui este sa urmeze cursurile Colegiului de Jazz Berklee din Boston, pentru care va sustine o auditie in viitorul apropiat

– In noiembrie 2008, a urcat pe scena Hard Rock Cafe din Bucuresti alaturi de Trond Holter, cotat intre primii 20 de chitaristi din lume de catre revista Guitar Magazine.

– In timpul liber, preda lectii de chitara acustica si electrica

Coperta single-ului

www.myspace.com/alexandraalec

www.reverbnation.com/alexandraalec

www.twitter.com/alexandraalec

www.youtube.com/alexandraalec

www.alexandra-alec.ro

Blog Alexandra: http://am.voce.ro

Blog Alec: http://alecsandor.voce.ro

Foto: Cosmin Bararu (Apropo.ro); Silviu Sandulescu (DivercityCafe); Ciprian Strugariu; cover art: Dragos Gavrila