Alexandra Dinu din nou mămică… la Acasă TV

De: Cătălina Matei / 13.10.2008, 00:00
Alexandra Dinu din nou mămică... la Acasă TV
Telespectatorii români vor avea ocazia să o vadă pe frumoasa actriţă în primul episod al serialul ”Doctori de mame”, o producţie Promance, care debutează la Acasă TV pe 19 octombrie. Alexandra joacă rolul unei tinere gravide, o ipostază pe care a experimentat-o şi în realitate cu ceva ani în urmă.

De cînd s-a stabilit în Italia, Alexandra a devenit o prezenţă obişnuită în serialele italiene. În România nu a mai filmat de mulţi ani, de cînd a jucat în filmul lui Dan Piţa ”Second Hand”. Pe atunci, era însărcinată cu Mario, băieţelul ei şi al lui Adrian Mutu. În noul serial de la Acasă TV, actriţa va fi din nou mămică, personajul pe care îl inter­pre­tează este o tînără însărcinată care trece printr-o dramă cumplită.

”Am fost foarte bucuroasă să accept această colaborare pentru că eu m-am lansat la PRO TV, am lucrat foarte bine cu ei. Şi pentru că această colaborare pentru la Acasă TV era de scurtă durată şi nu însemna neapărat să stau departe de Mario. Am un rol dramatic, este un gen pe care îl prefer. Cristina, personajul meu, este o femeie însărcinată care a trăit o dramă cumplită”, ne explică Alexandra.

Chiar dacă în ultima vreme a ju­cat numai în limba italiană, actriţa şi-a intrat re­pe­de în ritm şi i-a cucerit şi pe colegii săi de dis­tribuţie: ”Colaborarea mea a fost una scurtă. Am lucrat doar cu o parte din distribuţie, printre care Medeea Marinescu, Eugenia Şerban, Virgil Ogă­şa­nu. Cu Vlad Zamfirescu am lucrat la , cu Eugenia am mai lucrat la , pe Medeea am admirat-o de cînd eram copil, iar Virgil Ogăşanu nu mai are nevoie de nici o prezentare”.

Secvenţe dificile

Chiar dacă postura de femeie însărcinată nu i-a fost deloc străină, în serialul de la Acasă TV, Alexandra a avut de filmat şi secvenţe dificile. ”Cu burtica nu mi-a fost greu să mă acomodez. Singurul lucru la care am avut puţine emoţii a fost secvenţa în care trebuia să nasc pe cale naturală. Eu l-am născut pe Mario prin cezariană. Mi-a plăcut Craig, regizorul cu care am lucrat, pentru că era foarte implicat în tot ceea ce făcea şi pentru că mi-a arătat, deşi e bărbat, cum să joc rolul unei femei însărcinate. În realitate, am avut o sarcină foarte uşoară; doctorul care m-a urmărit pe toată perioada sarcinii era foarte uimit de faptul că pînă în ultima lună purtam blugi cu talie joasă. Nu aveam pofte în mod deosebit”.

Prima zi de şcoală

Mario, băieţelul Alexandrei, a intrat în clasa I: ”A fost emoţionant. Cînd l-am văzut cu ghiozdanul în mînă, mi-am dat seama cît de mult a crescut şi cît de repede a trecut timpul. Ne-am pregătit pentru şcoală cu o lună înainte, am fost la cumpărături. Şi mi-a fost atît de drag de el cum stătea emoţionat în curtea şcolii. Face trăsnăi, ca orice copil. Îmi pune o mulţime de întrebări, aşa este la vîrsta asta, cînd te lasă fără replică. Încerc să îi ofer o explicaţie, consider că e important pentru că acum îşi formează o opinie despre lume şi trebuie să i se explice cît mai în detaliu”.

Atunci cînd vin în România, Mario şi mama sa se opresc şi la bunicii Alexandrei. ”Cînd vin în România, întotdeauna îmi văd bunicii, abia aştept să mănînc prăjituri bune şi mîncare românească. Supa cu tăiţei a bunicii îmi aduce întotdeauna aminte de anii copilăriei”.

Doctori de mame
Un serial despre oameni şi viaţă

Noul serial de la Acasă TV este o dramă medicală ca­re are în centrul atenţiei viaţa celor de la cabinetul de ginecologie “Materna” şi din secţia de ginecologie a unui spital bucureştean. Protagoniştii serialului sînt Medeea Marinescu şi Vlad Zamfirescu, cei doi formînd un triunghi amoros cu Lili San­du. Alături de ei joacă Constantin Cotimanis, Virgil Ogăşanu, Adrian Ti­tieni, Maria Ploae şi Eugenia Şerban. Iar Victoria Ră­i­leanu, protagonista telenovelei “Daria, iu­birea mea”, revine la Acasă TV cu acest serial, în rolul u­nei adolescente rebele.

Regizorii britanici Craig Li­nes şi Shani Grewal au venit special în România pen­tru a lucra la acest proiect împreună cu regizorul ro­mân Peter Kerek (“Războiul sexelor”). Fiecare episod al producţiei va avea invitaţi de marcă. Alexandra Di­nu va fi primul guest star al serialului, iar din distri­bu­ţie vor face parte şi alte nume mari.

Doctori de mame – duminică, 19.30, ACASĂ TV