Alexandra şi Daiana – Transferurile anului 2007 de la Ştirile Sport.ro!

Apropo.ro / 14.01.2008, 00:00
Alexandra şi Daiana - Transferurile anului 2007 de la Ştirile Sport.ro!
În anul trecut, Sport.ro a dat lovitura în ceea ce priveşte transferurile de... frumuseţi! Dacă la începutul anului postul s-a lăsat cucerit de blonda Daiana Anghel, iată că, pe ultima sută de ”zile” a anului 2007, a reuşit să lanseze o nouă prezentatoare la pupitrul ştirilor. De data aceasta... o brunetă! Alexandra Derevici şi-a făcut debutul la Sport.ro pe 7 ianuarie 2008, după nouă luni de carieră în departamentul vînzări al PRO TV.
– Cînd ţi-ai dat seama că ai talent ca şoferiţă?
Cred că e prea mult spus şi talent şi şoferiţă profesionistă. Mă descurc la volan, fac faţă cu brio traficului şi reuşeşc să nu fiu înjurată sau claxonată de ceilalţi şoferi. Dar de aici şi pînă la a fi şoferiţă profesionistă… e cale lungă!
 
– Care a fost cel mai greu traseu pe care l-ai ales în cariera de copilot?
Nu ştiu dacă cel mai greu, dar, cu siguranţă, cel mai important a fost Raliul Hunedoarei şi asta pentru că probele au fost foarte dificile. Norocul meu a fost că, fiind din Deva şi mergînd ani la rînd să văd competiţia, ştiam aproape cu ochii închişi serpentinele şi proba specială, avantaj care mi-a spulberat în mare parte emoţiile.
 
– Şi ce a fost cel mai periculos?
La una dintre probe, la coborîre, am rămas fără viteza a doua… dar am reuşit să terminăm cu bine.
 
– Ce face, mai exact, un copilot?
Primul lucru care se face e recunoaşterea traseului împreună cu pilotul, faza în care se scrie, se verifică de două ori pe traseu, iar apoi se rescrie varianta finală pentru cursă. În timpul cursei, pe lîngă dictarea propriu-zisă, cop­i­lotul îl atenţionează pe pilot în ceea ce priveşte viteza cu care intră în viraje şi are grijă ca, orice s-ar întîmpla, pilotul să rămînă calm şi concentrat doar asupra tra­seului. În anumite cazuri… coboară din maşină pentru a direcţiona vacile de pe mijlocul drumului. Se mai întîmplă şi astfel de lucruri! În cursă, copilotul este practic centrul de comandă. În rest, se ocupă de echipamente şi de alte detalii ce ţin de maşină, bannerele din parcul auto şi aşa mai departe.
 
– Cum te menţii în formă?
Încă mai profit de gena bună şi în rest… cu mult dans şi sport.
– Ce sporturi îţi plac?
Îmi place handbalul, sînt nelipsită de la meciurile difuzate la televizor, dar şi tenisul şi fotbalul.
 
– Cîte kilograme ai?
52, dar prietenii spun că ar trebui să mai pun vreo 2 kg.
 
– Şi ce regim alimentar adoptă o fostă sportivă?
Înainte mă feream de dulciuri şi nu mîncam pîine sau grăsimi (prăjeli). Acum, însă, de cînd merg la sală, mănînc de toate. Am cam întrecut măsura cu dulciurile şi mai ales cu prăjiturile de casă, care îmi plac foarte mult!
 
Daiana Anghel – Copilotul de la Sport.ro
 
– Cum a fost prima zi la Sport.ro?
Plină de emoţii… Eu sînt foarte timidă şi de obicei îmi e greu să fac faţă şi unei singure persoane necunoscute, aşa că imaginează-ţi cum a fost cînd am intrat într-o redacţie plină de oameni care forfoteau în toate direcţiile. Îmi simţeam paşii grei şi căutam cu privirea cel mai îndepărtat calculator la care să mă aşez. Dar, din fericire, colegii mei au fost foarte prietenoşi, m-am acomodat mult mai repede decît mă aşteptam şi pot să spun că aici mi-am găsit locul.
 
– Te contrazici cu băieţii la meciuri?
De obicei, nu mă contrazic pentru că mă enervez repede. Aşa că prefer să-mi ţin părerile pentru mine şi să mă bucur cînd sorţii ţin cu mine.
 
– Ce sport te-a atras pentru prima oară?
Patinajul, pentru că prima mea întîlnire cu sportul a fost pe gheaţă… Aveam 3 ani şi primisem de la Moş Nicolae o pereche de patine. Mi se păreau mari şi grele, iar patinoarul enorm! Încă mai păstrez acele patine şi, cînd mă uit la ele şi văd că sînt cît palma mea, mă amuz amintindu-mi ce eforturi făceam ca să-mi ţin echilibrul pe gheaţă… Noroc că eram aproape de sol!
 
– Cum te-ai hotărît să îţi scurtezi părul?
Mărturisesc că eu sînt o fană înrăită a părului lung, motiv pentru care îl şi las să crească din nou. Iar decizia de a-mi scurta părul am luat-o brusc, într-un moment în care aproape renunţasem la idee şi… am şocat pe toată lumea. Anul trecut, pe 1 ianuarie, am hotărît să mă tund pentru că mă visasem în noaptea dintre ani tunsă aşa! Poate părea ciudat, însă la început a fost totul o glumă. Îmi amintesc amuzată că nimeni nu voia să mă tundă tocmai pentru că pînă atunci niciodată nu acceptasem să mi se ia din lungime mai mult de 1-2 centimetri.

Alexandra Derevici – Ieri la Vînzări, azi… în televiziune!

– De la vînzări la televiziune, implicit la sport, pare o cale tare lungă. Ce te-a determinat să faci acest pas?
Sînt pasionată de jurnalism de cînd mă ştiu. În plus, am terminat o facultate de profil (Comunicare publică – PR & Advertising cu 2 ani jurnalism) tocmai pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna să fac. Jobul la vînzări a fost mai mult legat de lumea publicităţii şi a reprezentat o provocare pentru mine. A fost foarte incitant, pentru că am simţit că mă prinde ceea ce fac şi, în plus de asta, m-am convins că acolo nu te plictiseşti niciodată. În ceea ce priveşte sportul, pot spune că acesta este o pasiune mai veche de-a mea. Am dus mereu o viaţă activă şi am practicat mai multe sporturi, printre care înot şi handbal.

– Şi cum se împacă strategiile de vînzări cu ştirile din sport?
Nu prea au mare legătură, poate doar dintr-un anumit unghi: aici, la ştirile din sport, într-un fel, ”vinzi” imagine, iar munca este la fel de importantă şi de solicitantă.

– Înainte de a da casting-ul pentru Sport.ro, te uitai la ştirile sportive?
Da, întotdeauna. Nu pot să spun că citeam mereu gazetele de profil, dar la ştiri eram întotdeauna prezentă.

– Cum a fost la probă? Dar la primul jurnal prezentat?
Proba a început iniţial ca o joacă, cel puţin pentru mine, dar m-am trezit repede şi am realizat că totul este, de fapt, cît se poate de serios. Nu mă gîndisem pînă atunci că aş putea reuşi să prezint ştiri în faţa a mii de ochi care mă privesc, dar m-au încurajat foarte mult colegele de la departamentul vînzări şi, bineînţeles, prietenii. Din momentul în care am început să dau probe, din acel moment a şi început să îmi placă. E un microb care, dacă îţi intră în sînge, e ”fatal”.

– Cît de repede te-ai integrat în noua echipă?
M-am integrat foarte uşor. Deja pot spune că îmi plac foarte mult noii mei colegi. Aici, este o adevărată industrie şi munca de echipă este rotiţa principală pentru o bună funcţionare a departamentului. Depindem unii de alţii şi încercăm să ne facem treaba cît mai bine. Sînt o fire sociabilă şi, de regulă, mă adaptez foarte repede, dar aici şi ei mi-au uşurat mult munca.

– De ce ţi-era teamă?
De orice noutate, în general, îţi este teamă la început. E imposibil să nu fie aşa. Dar, cu puţină încredere în tine, cu susţinere din partea celor din jur şi multă muncă în spate, poţi reuşi orice.

– Dintre prezentatorii de ştiri sportive, de cine îţi place cel mai mult?
Raluca Arvat este preferata mea, o ştiu de cînd a venit la PRO TV şi mi se părea extrem de simpatică. Stilul ei este unul foarte captivant. Dar îi admir foarte mult şi pe colegii mei Dani şi Daiana, iar despre Corina nici nu mai vorbesc, am fost şi colegă de facultate cu ea!