Alexandra Stan a copiat piesa „One Million”? (Video)

Apropo.ro / 20.10.2011, 12:26
Alexandra Stan a copiat piesa
Dupa ce un tabloid local a semnalat ca Alexandra Stan s-ar fi inspirat din piesa rapperilor autohtoni M&G pentru melodia ei "One Million", cazul a fost preluat de presa internationala.

Alexandra Stan, unul dintre cele mai competitive produse muzicale romanesti la ora actuala, la mare concurenta cu Inna, este acuzata de fanii trupei rap M&G ca ar fi folosit o piesa a rapper-ilor ca sursa de inspiratie pentru melodia ei „One Million”. Aceasta ar fi inspirata din refrenul „Milioane” al favoritilor lor.

Discutia pornita pe cateva forumuri muzicale de pe internet a ajuns si la urechile celor doi componenti ai trupei M&G, una dintre cele mai vechi formatii rap autohtone (infiintata in 1993).

Trupa M&G

Am aflat asta de la fani. Ce sa zic, da, parere personala, nu-i o coincidenta muzicala, imi suna ca o adaptare a melodiei noastre, cel putin partea instrumentala. Nu ne intereseaza scandalul, nu e genul nostru, dar nu pot sa nu remarc faptul ca refrenele sunt aproape identice, cu toate ca stilurile sunt diferite”, a declarat Gabriel Cordeanu, alias Co.G, pentru Libertatea.

Alexandra e o tipa foarte populara si vad ca piesa asta, in interpretarea ei, are cam un milion de vizionari pe YouTube, asa ca nu putem decat sa-i multumim. Asta inseamna ca avem valoare. In plus, e loc pentru toti pe piata. Totusi, vreau sa mentionez ca noi am inceput promovarea pe internet a piesei noastre cu patru luni mai devreme decat ea”, a mai spus rapper-ul. Reprezentantii Alexandrei Stan au refuzat sa faca orice fel de declaratii legate de acest subiect.

Alexandra Stan a primit cele mai multe voturi la categoria Best Romanian Act si merge la Best European Act din cadrul MTV EMA 2011, eveniment care va avea loc la Belfast.

Cazul plagiatului in cazul vedetei a fost preluat de presa germana si de cea engleza, mai precis de site-ul britanic popcrush.com.