Alexandra Timofte: “Râsul te face mai frumoasă”

De: Mioara Tronaru, Nicoleta Nicolae / 27.03.2013, 09:00
Alexandra Timofte: “Râsul te face mai frumoasă”
E de părere actriţa din "Serviciul Român de Comedie" şi "Spitalul de demenţă". Pe lângă sport, reprizele sănătoase de râs par să contribuie într-o mare măsură la buna dispoziţie a Alexandrei.

– Ce faci pentru un tonus bun în perioada asta?

Nu cred că trebuie să vină un anotimp anume ca să ai un tonus bun. Eu merg la aerobic, la kangoo jumps şi abia aştept să pot ieşi să mă plimb cu bicicleta. Cât despre starea de spirit, o să vedeţi în curând pe PRO TV cât de important este râsul pentru un tonus bun. O alimentaţie sănătoasă, porţii zdravene de râs şi puţină mişcare îţi garanteză cel mai bun tonus pentru tot anul.

– Câte ore de sport faci pe săptămână?

Fac mult sport de mic copil. Am făcut 12 ani dansuri, unde aveam antrenamente de 4 ori pe săptămână, deci pot să spun că sportul este cel mai bun prieten al meu. Când vremea nu vrea să mă lase să ies la alergat (ceea ce îmi place cel mai mult), merg la sală, nu doar pentru faptul că trebuie să arzi calorii, ci pentru că după minimum 30 de minute de mişcare te simţi altfel, ai alt tonus şi mult mai multă energie. Acum, pentru că încă este frig, dimineaţa, o dată la două zile sunt la kangoo jumps şi zumba. Ador astfel de antrenamente. Mi-ar plăcea să încerc un nou sport anul acesta, poate piloxing – este un sport originar din Los Angeles, o combinaţie între Pilates şi box.

Alexandra Timofte

– Ce produse cosmetice foloseşti?

Nu sunt o mare consumatoare de produse cosmetice, mai mult de un fond de ten, o mascara şi un glos la mine în portfard nu găseşti. Sunt machiată destul la filmări şi la şedinţele foto, aşa că în timpul liber prefer să fiu cât mai naturală. În ceea ce priveşte produsele de întreţinere, nu aş putea renunţa la crema de faţă, de zi (de la Bioderma) şi îmi place să am grijă de părul meu, astfel încât îmi prepar diferite măşti de păr (cu lapte, miere de albine şi ulei de argan).

– Dacă ai putea schimba ceva la tine, ce ar fi?

Ştiu că nu pot să schimb nimic aşa că m-am împăcat cu ideea şi cu tot ce mi-a dat mama. Dacă vorbim de o schimbare fizică, deocamdată nu am de gând să apelez la clinici. Poate când o să ajung o bătrânică simpatică, am să încerc să mai ascund din riduri. Dacă vorbim de o schimbare, în general, aici chiar nu aş vrea să schimb nimic niciodată. Nu cred că omul se poate schimba când vrea el sau când vor alţii, el poate să se maturizeze sau să îşi modifice viziunea asupra vieţii din unele motive, situaţii plăcute sau mai puţin plăcuţe.
În concluzie, asta sunt şi cu bune şi cu rele, alta mama nu mai face!

– Care ar fi cele 3 reguli de frumuseţe de la care nu te abaţi niciodată?

1. Să zâmbesc – râsul te face să fii cea mai frumoasă.
2. Apa – în fiecare dimineaţă beau un pahar de apă pe stomacul gol şi mă spăl pe faţă cu apă rece, rece.
3. Mişcarea – indiferent că alerg, merg la sală, dansez, mă plimb pe jos, merg cu bicicleta sau fac exerciţii acasă.

Nicoleta Nicolae