Alexandru cel Mare, o gospodina disperata

Apropo.ro / 04.01.2005, 15:58
Alexandru cel Mare, o gospodina disperata
Alexandru cel Mare nu e destul de barbat, plânge tot timpul. În plus, producția se anunța un dezastru financiar. Criticii și-au ascuțit armele și taie în carne vie. Oliver Stone e în corzi. Pentru un film cu un buget de 155 de milioane de dolari


Alexandru cel Mare nu e destul de barbat, plânge tot timpul. În plus, producția se anunța un dezastru financiar. Criticii și-au ascuțit armele și taie în carne vie. Oliver Stone e în corzi.

Pentru un film cu un buget de 155 de milioane de dolari (plus restul pâna la 300 cheltuiți pentru promovare), fara a mai pune la socoteala vâlva iscata în jurul lui fiindca e regizat de Oliver Stone, „Alexandru” este un eșec rasunator. Premiera americana i-a adus nu numai un rușinos ultim loc în topul 10 al încasarilor (cu 13.687.087 $ obținuți în primul weekend de rulare), ci și critici usturatoare din partea publicațiilor din SUA.

Dupa un turnaj greoi și anevoios, filmul – lung de trei ore – a izbutit totuși sa ajunga pe ecrane, compromițând numele unui regizor cunoscut pentru teoriile și obsesiile sale, dar în nici un caz pentru amatorism.

Iar pe platouri incidentele s-au ținut lanț. Câteva scene importante din film urmau sa fie turnate în India, dar s-a constatat ca elefanții indieni nu erau bine dresați și filmarile au fost mutate în Thailanda.

Dupa ce ca era smiorcait, Colin Farrell a cazut pe scari și și-a scrântit glezna în timpul filmarilor, dupa ce se îmbatase cot la cot cu Val Kilmer. Vazându-l, Stone a urlat la el ca o sa-i distruga filmul.

Citiți articolul complet doar din

Tags: