Alexandru Lele va fi reincadrat

Apropo.ro / 25.01.2008, 09:37
Alexandru Lele va fi reincadrat
Alexandru Lele, procurorul bihorean suspendat ca urmare a unor acuzatii de coruptie, va fi reincadrat ca urmare a deciziei de joi a CSM.

Alexandru Lele, procurorul bihorean suspendat ca urmare a unor acuzatii de coruptie, va fi reincadrat ca urmare a deciziei de joi a Consiliului Superior al Magistraturii, care a luat act de faptul ca Directia Nationala Anticoruptie si Parchetul instantei supreme l-au scos de sub urmarire penala.

Scoaterea de sub urmarire penala a lui Lele a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Surse din CSM sustin ca in cazul in care instanta suprema va admite contestatiile fata de solutiile de scoatere de sub urmarire penala date in cazurile lui Lele, atunci Consiliul va dispune din nou suspendarea acestuia pana la carificarea situatiilor juridice.

Procurorul Alexandru Lele este cel care, in aprilie 2001, a dispus arestarea lui Adrian Tarau, fiul unui fost prefect PSD al judetului, sub acuzatia de complicitate la contrabanda cu produse petroliere, demers care a fost mult discutat in contextul in care magistratul a fost acuzat ulterior de coruptie.

In 27 martie 2002, procurorul bucurestean Cristian Panait de la Parchetul instantei, in baza unui mandat legal, a descins la locuinta procurorului oradean Alexandru Lele, care chemase jurnalisti la el acasa, pentru a asista la demersul anchetatorului sau. Lele critica modul in care decurgea ancheta in cazul sau, afirmand ca aceasta are conotatii politice.

In 10 aprilie 2004, procurorul Cristian Panait – cel care a declansat actiunea penala impotriva lui Lele, demers judiciar semnat si de seful anchetatorului, Ovidius Paun – s-a sinucis, aruncandu-se de la etajul imobilului in care locuia in sectorul 2 al Capitalei.

Â