Algeria: 34 de ostatici uciși în cursul operațiunilor de salvare

De: Marian Andrei / 18.01.2013, 12:30
Algeria: 34 de ostatici uciși în cursul operațiunilor de salvare
Operațiunea lansată de armata algeriană la complexul de exploatare a gazelor unde sute de persoane au fost luate ostatice de un comando islamist continuă, însă, din păcate, se pare că mulți dintre ostatici și-au pierdut viața.

Ieri, elicoptere ale Forțelor Militare Aeriene algeriene au bombardat clădirea în care se află compania BP în orașul In Amenas, unde se află ostaticii.

Ministrul algerian al Comunicațiilor, Mohamed Said, a declarat că, în urma atacului, „numeroși ostatici au fost eliberați, din nefericire alții au fost uciși sau sunt răniți„.

O cifră mai exactă transmite postul de televiziune Al Jazeera, care a anunțat că, în urma atacului au murit 35 de ostatici și 15 islamiști. Printre victime se numără și cetățeni străini, dar și „liderul teroriștilor”.

Anterior s-a comunicat că teroriștii amenință că-i vor ucide pe ostatici în cazul unui atac efectuat de militarii algerieni.

Miercuri, în sud-estul Algeriei câteva zeci de luptători dintr-o grupare extremistă au luat ostatici în incinta unei instalații de gaze circa 40 de străini, printre care se află americani, francezi, britanici, norvegieni și japonezi și 150 de algerieni.