Alianta PDL-PSD va avea destinul DA?

Apropo.ro / 25.03.2009, 11:52
Alianta PDL-PSD  va avea destinul DA?
Senatorul Ioan Chelaru a lansat ideea abandonarii aliantei cu PDL, fiind sustinut de ceilalti senatori PSD

Senatorul Ioan Chelaru a lansat ideea abandonarii aliantei cu PDL, iar restul de senatori PSD l-au sustinut, nemultumiti de pozitia lor in actuala coalitie.

Chelaru a confirmat existenta unor nemultumiri majore legate de colaborarea cu PDL: „Da, eu am facut propunerea sa iesim de la guvernare. I-am intrebat pe colegi daca se simt la putere si mi-au spus toti ca nu, deci starea de spirit este complet nefavorabila”. Acesta a precizat ca nici macar nu se poate vorbi de o „colaborare”, aceasta fiind valabila numai pentru cativa dintre cei ajunsi ministri ori in alte functii importante: „Din punctul meu de vedere, colaborarea cu PDL este paguboasa. Practic, noi nu avem nicio colaborare cu ei. Asta nu e guvernare”. Chelaru a adaugat ca ideea sa a fost o simpla propunere in grupul senatorial, dar ca o decizie majora depinde de intregul partid: „Decizia nu o ia grupul PSD din Senat”.

La randul sau, senatorul Alexandu Mazare a declarat ca frustrarile pesediste legate de actuala guvernare sunt multe: „Nu va ascund ca exista o stare de iritare. Nu numai la nivelul grupurilor parlamentare, ci si la nivelul filialelor, pentru ca noi ne-am imaginat guvernarea asta intr-un fel si vedem ca nu e asa. De multe ori, simtim ca nu suntem parteneri egali. Suntem, cumva, a noua roata la caruta”.

Citeste mai mult despre posibila destramare a aliantei PDL-PSD, in Gandul.