Alicia Vikander va juca rolul principal în ecranizarea thrillerului Evadarea din mlaştină

De: Cristiana Trifu / 14.02.2018, 17:19
Alicia Vikander va juca rolul principal în ecranizarea thrillerului Evadarea din mlaştină
Alicia Vikander (28 de ani), supranumită suedeza de aur a Hollywoodului, va juca rolul principal în ecranizarea thrillerului Evadarea din mlaştină, potrivit site-ului american deadline.com.

Actriţa va juca rolul Helenei Petterier, o tânără care, aparent, duce o viaţă obişnuită alături de soţul ei şi de cele două fete ale lor. Însă ea ascunde un secret copleşitor: este rezultatul relaţiei dintre o adolescentă captivă şi răpitorul ei.  La 12 ani, Helena reuşeşte să scape de tatăl ei care a izolat-o în mijlocul unei mlaştini. A învăţat să citească de la mama ei, din câteva reviste National Geographic.

Până la 12 ani, nu a fost la şcoală, nu a ştiut ce înseamnă să ai electricitate sau apă curentă în casă. Până atunci, singurii oameni pe care i-a cunoscut au fost mama şi tatăl ei. Nu prea îşi înţelegea mama, dar îşi diviniza tatăl, de la care a învăţat să vâneze, să se ferească de pericole, să supravieţuiască în condiţii dificile.

„Când suntem mici, nu ne judecăm părinţii, nu îi catalogăm drept buni, răi, diabolici. Îi iubim pentru că sunt părinţii noştri. Întotdeauna am fost fascinată de cei care au supravieţuit unei relaţii abuzive cu părinţii lor şi care au reuşit să-şi construiască o viaţă. Aşa este Helena, personajul cărţii: la început, ea îşi iubeşte tatăl necondiţionat, însă atitudinea ei se schimbă în timp“, spune autoarea. Când află că tatăl ei a evadat din închisoare, Helena ştie că viaţa familiei ei este în pericol şi că e de datoria ei să o apere.

Evadarea din mlaştină, de Karen Dionne, apărută anul trecut în România şi în alte ţări, este, la câteva luni de la publicare, printre cele mai bine vândute cărţi la nivel internaţional. 

Norvegianul Morten Tyldum va semna regia filmului produs de Black Bear Pictures şi Anonymous Content. Actriţa suedeză Alicia Vikander a devenit cunoscută în 2012, datorită rolului jucat în filmul Anna Karenina, regizat de Joe Wright. În 2016, ea a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru filmul Daneza. Filmările pentru Evadarea din mlaştină (titlul original: The Marsh King’s Daughter) sunt programate pentru vara aceasta.