Alimentarea cu energie în UE ar putea fi perturbata

Apropo.ro / 11.07.2007, 11:18
Alimentarea cu energie în UE ar putea fi perturbata
Comisia Europeana i-a avertizat pe operatorii retelelor electrice sa se pregateasca de fenomene meteo extreme în aceasta vara care pot avea ca efect perturbarea alimentarii cu energie, anuntând înfiintarea unei celule care sa monitorizeze situatia, relateaza Reuters. Executivul UE,

Comisia Europeana i-a avertizat pe operatorii retelelor electrice sa se pregateasca de fenomene meteo extreme în aceasta vara care pot avea ca efect perturbarea alimentarii cu energie, anuntând înfiintarea unei celule care sa monitorizeze situatia, relateaza Reuters.

Executivul UE, preocupat de posibila repetare a penelor de curent produse în 2003 si 2006, considera ca sporirea cooperarii la nivel comunitar ar putea asigura un flux energetic continuu.

„Îmbunatatirea coordonarii va reduce riscul întreruperilor si îi va proteja pe consumatorii europeni”, a comunicat comisarul pentru Energie, Andris Piebalgs.

Comisia Europeana a cerut Asociatiei Operatorilor Sistemelor Energetice sa analizeze situatia si sa identifice solutii pentru evitarea întreruperilor.

Mediafax