Alimentatie sanatoasa in scoli

Apropo.ro / 14.05.2008, 11:00
Alimentatie sanatoasa in scoli
Proiectul de lege pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar a fost adoptat, ieri, in Camera Deputatilor.

O initiativa legislativa care prevede ca in incinta unitatilor de invatamant de stat si particular se interzice prepararea, comercializarea si distribuirea alimentelor nerecomandate scolarilor si prescolarilor, a fost adoptata, ieri, in Camera Deputatilor.

Actul normativ stipuleaza ca Ministerul Sanatatii sa intocmeasca si sa actualizeze o lista a alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor, conform recomandarilor specialistilor in nutritie. Inspectoratele scolare vor prelua aceasta lista si o vor comunica unitatilor de invatamant. Proiectul mai prevede ca alimentele nerecomandate sunt cele care au un aport suplimentar de grasimi, zahar, sare, indulcitori, aditivi alimentari si au un efect daunator sanatatii. De asemenea, meniurile servite in cantinele unitatilor de invatamant vor fi avizate de specialisti in nutritie acreditati de Ministerul Sanatatii.

Citeste despre mai mult despre initiativa privind alimentatia sanatoasa in scoli, in Gandul