Alimente care îți mențin hidratarea

De: Mihaela Enache / 13.11.2013, 14:00
Alimente care îți mențin hidratarea
Enumerăm câteva din produsele alimentare care mențin hidratarea corpului în cazul în cazul nu te întreci în a bea apă.

Știm cu toții că trupul nostru este 70% compus din apă. Avem nevoie să ne menținem hidratați cu scopul de a ne păstra funcționarea organismului în mod corespunzător.

Există trei tipuri de categorii de alimente care te ajută să îți menții hidratarea: fructele suculente proaspete, legumele cu frunze verzi și supele pe bază de apă.

Există o varietate de fructe din care poți alege dacă nu bei atât de multă apă. Cea mai bună alegere este pepenele roșu, deoarece are conținut maxim de apă. Fructele proaspete îți oferă hidratarea necesară pentru a te simți mai bine și pentru a fi sănătos. Câteva exemple sunt merele, kiwi, grapefruitul, nuca de cocos, căpșunile și orice tip de fructe de pădure.

Al doilea grup este cel al legumelor. Cele verzi, proaspete, au un aport de substanțe nutritive care ajută organismul să rămână hidratat și să nu se îngreuneze cu alte alimente. Este mai bine să mănânci legumele în stare crudă. Gătitul îndepărtează starea naturală de umiditate și hidratare.

A treia categorie sunt supele sau ciorbele. Aceste pot oferi lichidul necesar corpului tău și, prin urmare, te vor hidrata. O supă bună de încercat este supa de legume.