Alimente pe care ar trebui să le eviți seara pentru a avea o dantură sănătoasă

Apropo.ro / 13.12.2013, 12:54
Alimente pe care ar trebui să le eviți seara pentru a avea o dantură sănătoasă
Caria dentară poate apărea atunci când bacteriile din cavitatea bucală cresc nivelul pH-ului (aciditatea), iar dintele este afectat prin distrugerea substanței dure a acestuia. Netratată, caria se poate complica cu infecții și poate duce chiar la pierderea dintelui.

Aceasta poate fi prevenită prin urmarea a 4 pași simpli, seară de seară, pentru a ne asigura că peste noapte cavitatea bucală este perfect igienizată.

Alege periuța care elimină cât mai multe bacterii și folosește-o corect (poți opta pentru o variantă manuală cu laterale flexibile sau o periuță electrică, pentru o curățare superioară, cu eficiență sporită în eliminarea plăcii bacteriene).

Alege o pastă de dinți care te protejează și de-a lungul nopții și are efect sporit împotriva bacteriilor. Cele cu complex de staniu sunt o alegere recomandată. De asemenea, ața dentară ajută la eliminarea reziduurilor și a plăcii bacteriene din zonele în care periuța nu poate ajunge, iar apa de gură are efect antibacterian și acționează atât asupra dinților, cât și a mucoaselor.

Citește continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? .