Alimente sănătoase care ar trebui să facă parte din alimentația ta

De: Carmen Ulian / 07.06.2014, 17:00
Alimente sănătoase care ar trebui să facă parte din alimentația ta
Există alimente pe care ar trebui să le păstrezi în meniul tău datorită proprietăților lor. Iată câteva dintre acestea

1. În primul rând carnea roșie – s-a descoperit că grăsimile saturate scad riscul unui atac cerebral. În plus, carnea roșie este bogată în vitamina D, fier și zinc, conține acid linoleic ce ajută la scăderea în greutate, dar și acizi grași omega 3 și 6.

2. Untul – este făcut din două treimi grăsimi saturate și restul grăsimi pure. El este bogat în vitaminele A, E, și K2 – cu rol important în sănătatea oaselor, mai conține acid linoleic care ajută, pe lângă arderea grăsimilor, și la creșterea masei musculare, și mai conține și acizi grași omega 3. Untul tradițional este mai sănătos.

ou

3. Gălbenușul de ou – are colesterol dar dacă este consumat cu moderație nu face rău organismului. Corpul nostru are nevoie și de colesterol pentru a se produce hormoni și bila acidă pentru digestie. Gălbenușul de ou se poate consuma împreună cu legume, pește și se poate consuma oul întreg.

4. Cafeaua – consumată cu moderație nu este nocivă, în cazul în care nu aveți probleme de sănătate care să va interzică asta. Cafeina are efecte benefice cand nu se face abuz de ea. Stimulează producerea de dopamină și norepinefrină ce contribuie la îmbunătățirea stării de spiri, a memoriei, funcțiilor congnitive, ajută la arderea grăsimilor, acționează asupra sistemului nervos și asupra metabolismului.

Citește mai multe detalii despre ce alimente nu ar trebui să eviți din meniul tău, pe glamourmagazine.ro