Alimentul nelipsit din viaţa actriţei Audrey Hepburn

De: Nicoleta Nicolae / 06.07.2015, 17:00
Alimentul nelipsit din viaţa actriţei Audrey Hepburn
O nouă carte scrisă de Luca Dotti, unul dintre cei doi fii ai actriţei Audrey Hepburn, considerată a fi una dintre cele mai frumoase femei din lume din ultimele şase decenii, dezvăluie că artista nu renunţa niciodată la micul dejun, postea o dată pe lună şi mânca zilnic ciocolată.

În cartea „Audrey at Home. Memories of My Mother’s Kitchen”, apărută anul acesta, Luca Dotti povesteşte viaţa mamei sale, incluzând şi câteva reţete ale mâncărurilor ei preferate, printre care se numără cartofii copţi şi somonul la grătar, dar şi secrete ale siluetei sale, informează dailymail.co.uk.

Printre metodele folosite pentru a se menţine în formă se numărau detoxifierea lunară şi micul dejun constând în hrană sănătoasă.

„Mama, ca un medic înţelept al familiei, credea în beneficiile unui mic dejun bun – nu-l rata niciodată – şi nici la ziua ei de detoxifiere, ţinută o dată pe lună, când mânca doar iaurt şi măr răzuit”, notează Luca Dotti în cartea sa.

În acelaşi volum, fiul actriţei vorbeşte despre viaţa dură trăită de copilul Audrey Hepburn în timpul ocupaţiei naziste din Arnhem, Olanda, între anii 1944 – 1945, şi efectul pe care a avut-o aceasta asupra percepţiei sale despre mâncare.

„Mâncam urzici şi toată lumea încerca să fiarbă iarbă, pe lângă lalele, dar nu le puteam suporta”, este mărturia lui Hepburn despre perioada de înfometare, care se hrănea cu andive, bulbi de lalele şi bea foarte multă apă.

Luca Dotti mai dezvăluie în cartea sa că anii în care acesteia i-a lipsit hrana nu au oprit-o de la a-şi îngădui mâncărurile preferate tot restul vieţii. Ciocolata se afla mereu la îndemâna acesteia, iar tortul de ciocolată cu frişcă era unul dintre deserturile preferate pe care le pregătea ea însăşi.

Sursa: MEDIAFAX