Alin Lupşa, fostul component al trupei Gaz pe Foc, a fost eliberat din închisoare

Apropo.ro / 18.02.2015, 17:49
Alin Lupşa, fostul component al trupei Gaz pe Foc, a fost eliberat din închisoare
Alin Lupşa, fostul component al trupei Gaz pe Foc, şi-a ispăşit pedeapsa cu închisoarea pentru trafic de influenţă. El a fost închis timp de un an şi trei luni şi eliberat ieri din Penitenciarul Găeşti.
Potrivit realitatea.net, artistul a stat un an şi trei luni în închisoare după ce în noiembrie 2013 judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă.
 
Conform procurorilor DNA, în cursul lunii noiembrie 2011, „inculpaţii Eugeniu Miju, Alin Lupşa şi Nicolae Vasilescu au pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) suma de 2.000.000 RON, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa”.
 
 
Condamnarea lui Alin Lupşa i-a uimit atât pe Paul Panait, fostul său coleg de trupa, cât şi pe apropiaţii săi. Cunoscuţii artistului au crezut că această poveste este o strategie de promovare a trupei Gaz pe Foc, dar din păcate a fost cât se poate de reală.
 
„Nu cred că era o persoană atât de importantă în dosare. Cred că a căzut într-o oală alături de ceilalţi, Alin nu prea avea pârghii de trafic de influenţă. Nu citeam pe chipul lui să fi fost îngrijorat. Unii au crezut că e o chestie de marketing, că facem asta pentru o relansare, dar nicidecum. E foarte real”, a povestit impresarul trupei, Florin Apostol, potrivit Click!.
 
Alin Lupşa a devenit cunoscut în showbiz după ce a cântat alături de Lucian Viziru şi Paul Panait în trupa Gaz pe Foc.