Alin Panc – Cum să fii rău cu eleganţă

Apropo.ro / 10.11.2008, 00:00
Alin Panc - Cum să fii rău cu eleganţă
Se pare că e abonat la roluri de “rău” în producţiile de la Acasă TV. În “Lacrimi de iubire” era un individ fără scrupule, în “Inimă de ţigan”, îşi înşela nevasta şi o storcea de bani, în “Daria, iubirea mea”, era un manager de cazinou şantajist şi chiar criminal. Cu “Îngeraşii”, lucrurile stau altfel: “Justin este un tip rău, dar rafinat, elegant, galant, un deosebit faţă de eroii negativi pe care i-am jucat pînă acum”.

La 35 de ani, Alin se poate lăuda cu o filmografie im­pre­sio­nan­tă, apărînd, în roluri mai mult sau mai puţin im­por­tan­te, în multe dintre producţiile străine care s-au turnat la Buftea. Printre acestea, “Între cîini şi lupi”, “Callas Fo­re­ver”, “Amen.”, “The Cave” sau “Catherine the Great”.

“Cel mai pe­­riculos rol cred că a fost . Eram un ma­fiot şi am avut o cascadorie în care mi-a ex­plo­dat maşina într-un mod spectaculos”. S-a hotărît să de­vină actor în clasa a zecea, după ce a văzut filmul “Liceenii”. “Părinţii mei au crezut că am luat-o razna, pentru că moda pe atunci era să te faci inginer şi asta ar fi trebuit să ajung şi eu. Doar că nu s-au putut pu­ne cu mine şi pînă la urmă m-au susţinut”.

Ast­fel că, la 18 ani, a luat drumul Capitalei şi aici a rămas, chiar dacă acomodarea a fost mai grea. “Eu am copilărit la cîţiva kilometri distanţă de Tîrgu Mureş, în­tr-un sat rupt parcă din poveştile lui Creangă. Am stat acolo pînă la nouă ani, după care m-am mutat la Zalău, un­de am crescut cu filmele din seria sau cu Pie­do­ne. Pot spune că sînt prima persoană din Zalău care a intrat la Actorie”.

Idolii săi de atunci erau Dem Rădulescu, Norman Wilson şi Oliver Hardy (Bran). Cît priveşte “Îngeraşii”, Alin recunoaşte că se înţelege de mi­nune cu cei trei copii din distribuţie, “pentru că şi eu sînt, de fapt, un copil mai mare”, şi are parte de o mulţime de mo­men­te amuzante la filmări: “De exemplu, filmam cu Lucian Ifrim, interpretul lui Harry, şi aveam o replică simplă de zis: . Nu am putut însă să o rostesc pentru că, de cîte ori mă în­torceam spre Lucian, ne bufnea pe amîndoi rîsul. Am tras secvenţa de vreo şapte ori şi toată lumea de pe platou rî­dea cu lacrimi”. În timpul liber, lui Alin îi place să lucreze în gră­dină şi să-şi dreseze cîinele.

Îngeraşii – luni – vineri, 19.30, Acasă TV