Alina Bădic – Cu eleganţă, despre subiecte “interzise”

Apropo.ro / 03.03.2008, 00:00
Alina Bădic - Cu eleganţă, despre subiecte “interzise”
Specialistă în astrologie, vedeta B1 TV îşi provoacă invitaţii la discuţii despre subiecte tabu, în fiecare săptămînă, în cadrul emisiunii ”Taboo”. Cît de uşor vorbesc vedetele şi specialiştii despre lucruri interzise de cînd lumea? Unii ”dau” din casă, alţii “citesc” din cărţi. Indiferent dacă se discută despre incest sau autoflagelare, Alina îşi doreşte să elucideze, în primul rînd, cauzele subiectelor respective.

Astrologia ocupă un loc important în viaţa Alinei. De la 17 ani, a început să se intereseze de ”stele”, pasiunea pentru astronomie şi astrologie fiind preluată de la părinţii ei: tatăl – fizician, iar mama – inginer. Dacă la început părea un hobby, ”cititul în stele” s-a transformat într-o pasiune însoţită de studiu intens. ”De atunci, nu cred că a trecut nici măcar o singură zi în care să nu citesc ceva despre astrologie sau să nu fac o astrogramă. E mai mult decît un hobby! Am făcut nişte cursuri de specialitate la Institutul astronomic şi, imediat după revoluţie, am început să lucrez cu asociaţia Paraclet din Franta. În plus, astrologia presupune perseverenţă şi exerciţiu”, explică Alina.

Cu steaua-n frunte!
Se spune că ce ţi-e scris în frunte… se întîmplă şi-n viaţă! Prin urmare, Alina are ”steaua-n frunte”, la propriu! Nu poate scăpa de previziunile astrale sau de astrograme nici măcar în timpul liber. Cît despre ”ce e scris”… Alina ne confirmă: ”Sînt oameni care au acea şi de care nu pot scăpa indiferent de ce fac. De exemplu, dacă tu ai astrogramă de om de afaceri, ai susţinere energetică în casa 8 – casa banilor – automat, destinul îţi scoate în cale nişte oportunităţi să faci bani. În schimb, dacă ai astrogramă de om de ştiinţă, oricît ai vrea tu să faci bani, nu-ţi iese, pentru că nu ai susţinere energetică. Aşa e şi cu fetele care vor să se mărite într-o anumită perioadă şi nu le iese!”.

Liber la ”Taboo”…
Tot legat de astrologie a fost şi debutul său în televiziune. Invitată ca specialistă în astrologie la mai multe ediţii ale emisiunii ”6! Vine presa”, Alina a discutat despre astrogramele Columbenilor sau despre cea a lui Traian Băsescu. După cîteva proiecte de emisiuni la alte televiziuni, Alina a primit bucuroasă oferta celor de la B1 TV, care i-au dat în grijă un format special – ”Taboo”. ”Este un format care mă reprezintă, pentru că pot aborda discuţii pe teme foarte variate. Practic, nu am nici o restricţie şi alegem subiecte incitante, care să-i pună pe gînduri pe telespectatorii noştri. Abordăm o mulţime de subiecte tabu, pe care însă unii nu le mai consideră inabordabile în ziua de azi. Cu toţii ştim ce este avortul, incestul, clonarea… dar emisiunea îşi propune să afle în primul rînd cauzele acestor subiecte. Sînt teme despre care oamenii încă discută cu o anumită reţinere, cu o cenzură liber consimţită”, explică vedeta B1 TV. Cine acceptă discuţiile despre lucrurile interzise? ”Invitaţii mei sînt diferiţi: actori, regizori, politicieni, vedete de televiziune, medici, psihologi. Neagu Djuvara mi-a plăcut foarte mult. De altfel, a fost invitat la prima ediţie din şi am discutat despre incest. Mi-era teamă să nu-l deranjez, dar a avut o disponibilitate totală. Unele vedete discută mai uşor cînd e vorba să se raporteze la viaţa personală, altele – nu. Nu urmăresc să fac din emisiunea asta o şuetă între vedete, ci îmi doresc şi urmăresc să generez conversaţii interesante”. Ce este tabu pentru Alina? ”Viaţa personală a invitaţilor mei. Nu-mi place să intru în viaţa lor mai mult decît mi se permite”.

”Un subiect tabu abordat în emisiune este nuditatea în şcoli. Încercăm să atragem atenţia asupra acelor site-uri care postează fotografii şi filmuleţe cu elevi care se dezbracă şi am vrea ca poliţia să se implice mai mult. Sînt lucruri care se întîmplă frecvent în şcolile româneşti, dar cadrele didactice preferă să nu discute despre ele”

Alina are 31 de ani şi este născută în zodia Leu, iar ascendentul îl are în Balanţă. Pe lîngă emisiunea de la B1 TV, Alina se ocupă şi de rubrica ”Horoscop” a cotidianului ”Gardianul”.