Alina Chivulescu şi Răzvan Fodor – Iubiţi în Aniela

Apropo.ro / 24.08.2009, 00:00
Alina Chivulescu şi Răzvan Fodor - Iubiţi în Aniela
Iubire, minciuni şi trădare - iată detaliile relaţiei dintre Lulu Săcioreanu şi Zeno Vulturesco. Ea este o tînără văduvă care acum se îndrăgosteşte din nou. El vrea doar multe cuceriri, sport şi “otomobilul” promis de tatăl lui. Sînt atît de diferiţi încît e imposibil să nu nască conflicte în noul serial de epocă de la Acasă, “Aniela”.

Alina Chivulescu
Văduva îndrăgostită

– Cum îţi caracterizezi personajul?
Lulu Săcioreanu este o tînără văduvă obligată să-şi ducă viaţa în nişte constrîngeri sociale destul de greu de acceptat. Nu se poate bucura de moştenirea soţului, deoarece nu îndeplineşte condiţia celor 15 ani de convieţuire. L-a iubit pe soţul ei, dar a fost o dragoste între doi poli opuşi, o căsătorie aranjată de către părinţi. Abia acum îşi trăieşte prima dra­goste adevărată, de aceea senti­mentele pentru Zeno sînt sincere şi puternice.

– Care sînt dramele personajului tău?
Cutumele sociale, deoarece ea este un spirit deschis şi îi este greu să accepte aceste convenienţe sociale şi limitările unei femei de la început de secol, faptul că în viaţa privată nu i se mai dă nici o şansă de a iubi.

– Ce faci ca să fii credibilă în rol?
Am participat la seminariile ţinute de doamna Georgeta Filitti, care ne-a descris atmosfera acelor tim­puri şi ni s-a dat chiar şi o lectură de parcurs. Pe platouri există sce­narista Simona Ma­covei şi re­gizorii, care ne ajută foarte mult să facem rolurile cît mai credibile.

– Eşti prietenă cu Răzvan. Ce secrete ştii despre el?
La Buftea, noi între noi nu prea avem secrete, deoa­rece petrecem destul de mult timp împreună. În zilele în care filmăm, se întîmplă să stăm uneori şi 10 ore pe platou şi atunci este greu să mai existe lucruri pe care să nu le ştii. Ba mai mult, cînd avem nevoie de un sfat, indiferent din ce zonă este, ne permitem să îl cerem. Iar Răzvan este un băiat foarte deschis, el nu are secrete de fel, faţă de nimeni. E un om vesel, care reuşeşte să strîngă lîngă el mulţi alţi oameni.

– Şi tu şi Răzvan sînteţi născuţi în zodia Rac. Există asemănări între voi?
Există cîteva puncte comune şi asemănări în felul nostru de a fi şi din acest motiv lucrurile curg mai uşor în relaţia noastră. Ştim ce anume îl deranjează pe celălalt. Cred că noi, cei din zodia Rac, sîntem nişte oameni foarte corecţi, deschişi şi prietenoşi. Şi modeşti!

– Cum te-ai relaxat înainte de filmările pentru ”Aniela”?
Nu m-am relaxat nici măcar o zi, dar am fost bine. Imediat după ”Înge­raşii”, am început filmările pentru lung-metrajul ”Ho Ho Ho”, iar apoi la primul serial românesc de epocă, ”Aniela”. Au fost chiar cîteva zile în care s-a întîmplat să lucrez şi la film şi la serial. Sper totuşi să am cîteva zile de relaxare, pe care să le petrec cu fiul meu, Michael.
 

Răzvan Fodor
Tînărul de la 1900

– Este mai potrivit pentru tine rolul Zeno decît Radu Vulturesco, pentru care ai participat în primăvară la casting?
Zeno Vulturesco este un tînăr de bani gata, liber, care nu îşi doreşte o carieră militară precum fratele lui, Radu. Vrea doar sport, să cheltu­iască banii tatălui şi să cucerească doamne frumoase. În viaţa reală, Răzvan Fodor nu a fost un copil de bani gata şi m-a bucurat enorm cînd am aflat că măcar într-un film pot să am parte de aşa ceva… Dincolo de glumă, îmi place foarte mult personajul acesta, simt că o să fie un rol reuşit.

– Cum arată viaţa ta sentimentală în ”Aniela”?
Cum altfel decît tumultuoasă?!

– Ajungi la conflicte grave cu cineva din serial?
Cel de care îmi este cel mai frică ar fi tata, Iorgu Vulturesco, interpretat de Dan Condurache. Dacă se supără pe mine, mă trimite la studii în Germania şi asta înseamnă că ies din serial (rîde). El e cel mai bogat om din Bucureşti.

– Ce transformări fizice ai suferit pentru acest personaj?
Am părul lins pe spate şi, din păcate, o mustaţă falsă. Am încercat să îmi las mustaţa să crească, dar nu este îndeajuns de deasă, aşa că un an de zile voi fi “chinuit” cu lipitul şi dezli­pitul celei false.

– Ce ai făcut în vacanţă?
Am fost 10 zile cu cortul prin Apuseni, cu gaşca.