Alina Dumitru, locul întîi la turneul A de judo de la Sofia

Apropo.ro / 02.02.2005, 12:20
Alina Dumitru, locul întîi la turneul A de judo de la Sofia
Sportiva româna Alina Dumitru a cîștigat finala la categoria 48 de kilograme din cadrul Turneului A de judo de la Sofia, desfașurat la sfîrșitul saptamînii trecute, transmite corespondentul MEDIAFAX. La turneul de la Sofia au participat șase judoka din lotul

Sportiva româna Alina Dumitru a cîștigat finala la categoria 48 de kilograme din cadrul Turneului A de judo de la Sofia, desfașurat la sfîrșitul saptamînii trecute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La turneul de la Sofia au participat șase judoka din lotul național, însoțite de antrenoarea Simona Richter. Sportiva Ioana Dinea-Aluaș a fost învinsa în finala la categoria 52 kilograme, în timp ce Alexandra Matasaru (78 kg) și Raluca Pașcuța (plus 78 kg) au ocupat locul 5 la categoriile lor.

Loredana Roibu (63 kg) s-a clasat pe poziția a 7-a, iar debutanta la senioare, Corina Caprioriu, a fost învinsa din primul tur, la categoria 57 de kilograme.

„A fost un turneu puternic, la care au fost prezente echipe din 20 de țari, printre care Japonia, Franța, Belgia sau Olanda. Fetele s-au comportat bine, avînd în vedere ca e prima competiție a anului”, a declarat Simona Richter.

Lotul a revenit luni seara, la Cluj, locul tradițional de pregatire al sportivelor antrenate de Florin Bercean și Simona Richter. Miercuri seara, Richter, împreuna cu alte 4 sportive, vor porni spre Franța, unde în 5 și 6 februarie vor participa, de asemenea, la un Turneu A.

Mediafax