Alina Grigore – Profa’ de pian pentru “îngeraşi”

Apropo.ro / 11.08.2008, 00:00
Alina Grigore - Profa’ de pian pentru “îngeraşi”
Este profesoara de pian timidă şi împiedicată din noua producţie care va fi lansată în toamnă la Acasă TV, “Îngeraşii”. În realitate, Alina Grigore ştie bine să cînte şi chiar să compună la acest instrument, aşa că rolul i se potriveşte mănuşă.




Pe Alina Grigore am văzut-o prima oară în “Om sărac, om bogat”, unde o întruchipa pe adolescenta rebelă Niki, apoi în comedia romantică “Războiul sexelor”, în chip de cea mai bună prietenă a Emei, personajul principal. Pentru noua producţie, îşi ia nişte ochelari cu dioptrii mari, un aer timid, un aspect uşor prăfuit şi începe să instruiască la pian copiii din noua comedie romantică de la Acasă TV, “Îngeraşii”.

În realitate, Alina şi-a dat seama că iubeşte pianul încă din copilărie, cînd a încercat să ia lecţii de la un profesor. Trebuia însă să exerseze şi acasă, dar părinţii nu şi-au permis un asemenea instrument. Aşa că micuţa de pe vremea aceea a aşteptat să intre la şcoală şi acolo a reuşit să studieze serios pianul… după cărţi. “Şi acum am o mulţime de partituri acasă, multe cumpă­rate de la anticariat”, povesteşte ea. Revenind în prezent, toată vara şi-a petrecut-o muncind şi nu speră la o vacanţă. “Din fericire, şi soţul meu a fost în acest timp tot pe platouri şi ne înţelegem reciproc”, zîmbeşte ea.

Căsătorie după două săptămîni

Soţul ei se numeşte Bogdan Albulescu şi este protagonistul telenovelei “Regina”, care va avea premiera în toamnă la Acasă TV. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu un an şi jumătate şi de atunci se înţeleg perfect, chiar dacă sună a clişeu. “M-a cerut de nevastă după două săptămîni de relaţie. S-a pus în genunchi şi a formulat celebra întrebare. Apoi, am fost la tîrgul de nunţi şi atunci a strigat iar, în mijlocul tuturor oamenilor de acolo, dacă vreau să ne căsătorim”, îşi aminteşte ea.

Cum e relaţia dintre doi actori? “Eu cred că am avut nu noroc, ci extrem de mult noroc”, recunoaşte ea. “Mi se pare greu, dacă nu imposibil, să găseşti azi un bărbat potrivit. |nainte de a mă căsători, mai fusesem cerută în căsătorie de două ori. Nu era însă ceea ce îmi doream”, spune ea. Chiar dacă Bogdan Albulescu i-a lansat marea întrebare după foarte puţină vreme de cînd erau oficial împreună, Alina a făcut primul pas. “Noi ne-a văzut în facultate (de teatru). Eu jucam într-o piesă la care el era sunetist. Mi-am dat seama că simte ceva pentru mine, aşa că într-o zi m-am dus la el în cabină şi l-am întrebat dacă vrea sau nu ceva de la mine. Răspunsul a fost: ”.

Cei doi au acum un program încărcat, dar nu e un motiv de nefericire. ”Meseria este megaimportantă pentru amîndoi. Au fost zile în care nici nu ne-am văzut, doar am dormit împreună. Însă asta e viaţa oricărui actor, viaţă pe care ne-am asumat-o. Dacă avem puţin timp liber, hoinărim, plecăm la munte sau citim împreună. Bogdan citeşte fantastic de mult”. Şi cam aşa arată viaţa casnică a doi tineri îndrăgostiţi nebuneşte. “Ştiu că există o mulţime de actori care se tem de căsătorie. Însă liniştea sufletească pe care ţi-o dă o relaţie completă nu dăunează carierei, dimpotrivă”, îşi permite ea să dea un sfat.

Vrea să se îngraşe

Alina are 1,75 m şi o greutate sub standardul… modelelor. Vara asta a încercat să se îngraşe 5 kg şi să ajungă la 50. A făcut sport cu Adriana Nicolae, a luat la ore fixe trei mese hiper­proteice plus două gustări. Şi şi-a îndeplinit dorinţa. “Chiar dacă multora nu le vine să creadă, e mult mai greu să te îngraşi decît să slăbeşti”, spune ea.