Alina Militaru merge la JO

Apropo.ro / 13.08.2004, 12:30
Alina Militaru merge la JO
Atleta Alina Militaru a fost înscrisa, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Atena, unde va participa în proba de saritura în lungime, a declarat pentru MEDIAFAX, secretarul general al FR Atletism, Nicoale Marașescu. "Ca urmare a intervenției FR Atletism la Federația

Atleta Alina Militaru a fost înscrisa, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Atena, unde va participa în proba de saritura în lungime, a declarat pentru MEDIAFAX, secretarul general al FR Atletism, Nicoale Marașescu.

„Ca urmare a intervenției FR Atletism la Federația Internaționala de Atletism, aceasta din urma a contactat Comitetul de Organizare al JO-2004 pentru a solicita totuși acreditarea sportivei, deși data limita de înscriere expirase. În plus, secretarul general al COR, Dan Popper, a intervenit la CIO pentru ca Militaru sa poata participa la Olimpiada. Situația s-a rezolvat, iar atleta va pleca la JO pe 16 august”, a declarat Marașescu.

Alina Militaru și-a îndeplinit baremul, sîmbata, la Campionatele Naționale de Atletism, desfașurate pe stadionul Național din Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, cînd s-a clasat pe locul al doilea, cu o performanța de 6,73 metri. Ea nu putea participa la JO pentru ca nu avea acreditare, COR susținînd ca FRA nu a înscris-o pe listele cu atleții care și-ar fi putut îndeplini baremul pîna la Olimpiada.

La JO de la Atena, România va fi reprezentata de 23 de atlete și 4 atleți.

Mediafax