Alina Profir – Vrei să stai la shopping toată ziua?

Apropo.ro / 27.10.2008, 00:00
Alina Profir - Vrei să stai la shopping toată ziua?
Cele mai multe dintre femei, probabil, ar răspunde afirmativ. Alina Profir, prezentatoarea de la Euforia TV, merge toată ziua în mall, dar ea se află... la serviciu. De cinci sezoane, de cînd prezintă “Shopping-ul, pasiunea mea”, Alina a devenit cumpărător profesionist şi permite să dea sfaturi în privinţa garderobei.

Alina are o carieră internaţională de model şi a învăţat ce înseamnă shopping-ul profesionist la Paris. A locuit multă vreme în “capitala modei” şi poate să aibă o opinie pertinentă. “Acolo, lucrurile sînt cu adevărat unice, iar magazinele pur şi simplu fascinante. Dar chiar dacă nu aveţi acces la cele mai mari magazine din lume, există o soluţie care funcţionează de vreo sută de ani”, crede ea.

Întotdeauna la un eveniment, celebra rochie neagră, cu o linie dreaptă, vă scoate din impas. “În felul acesta, puteţi avea încredere în voi şi chiar să fiţi adevărate apariţii”. Alina ne mai recomandă ca din garderoba personală să nu lipsească, indiferent de profesie, o pereche de pantofi eleganţi, un taior şi multe accesorii – pălării, genţi, lănţişoare, brăţări – care pot scoate din anonimat orice ţinută banală. Iar concurentelor care vin la ea în show le recomandă “să fie pasionate de stil, să reziste orelor lungi petrecute cu mine în mall şi să accepte indicaţiile stiliştilor noştri”.

Are firmă în Franţa

Pînă să ajungă la cîrma acestei emisiuni, Alina Profir a mai jucat în telenovela “Secretul Mariei”. Iar între sezoanele emisiunii “Shopping-ul, pasiunea mea” a filmat în cîteva videoclipuri în afara ţării pentru trupa Stereophonics. În rest, a făcut şedinţe foto pentru diverse produse şi s-a ocupat de firma ei, care are sediul în Franţa. În urmă cu un an şi jumătate, Alina s-a asociat cu un prieten din Paris şi şi-a deschis o firmă prin care îşi propune să lanseze un brand de haine pentru cluburile de fotbal din această ţară.

Totul pentru cumpărături în Europa

Primele opt ediţii ale emisiunii “Shopping-ul, pasiunea mea” se desfăşoară în opt oraşe importante ale ţării, iar finalistele au ocazia să meargă la cumpărături în capitală. Etapa următoare este reprezentată de cele patru semifinale, care se desfăşoară în platou şi în care fetele trebuie să treacă trei probe diferite: o ţinută impusă de juriu, o probă de creativitate şi o probă intitulată "Stilul tău", în care fetele se vor îmbrăca în haine care le reprezintă. Finala va desemna cîştigătoarea marelui premiu: o excursie de shopping într-o capitală europeană.

– Alina poartă zi de zi haine comode, multe eşarfe şi turbane, dar fără culori puternice
– Ca să fie zveltă, mănîncă bine dimineaţa: cereale, lapte, omletă, pîine prăjită; la prînz, de obicei supă sau ciorbă, iar seara – încă o masă uşoară. “Din păcate, după o zi de lucru, mi se face foame şi nu prea ţin cont de ora 18”
– Îşi doreşte să ia cursuri de actorie şi chiar să-şi facă o carieră în domeniu
– Crede că, dintre vedete, cel mai mult bun gust afişează Mihaela Rădulescu O atrag bărbaţii misterioşi

Shopping-ul, pasiunea mea – sîmbătă, 20.00, Euforia TV