Alina Sorescu – Vine vacanţa cu trenul de la Constanţa!

Apropo.ro / 23.06.2008, 00:00
Alina Sorescu - Vine vacanţa cu trenul de la Constanţa!
Mai bine zis, de la Costineşti, direct de pe plajă, de unde Alina Sorescu prezintă, din 23 iunie, ”Tonomatul de vacanţă” la TVR 2. Proaspăt absolventă a două facultăţi, artista învaţă de zor pentru două licenţe, printre invitaţi şi pregătirile pentru emisiune. După atîta învăţat, urmează distracţia, aşa că Alina va da startul primei ediţii direct din elicopter!
Dacă la Hollywood se poartă covorul roşu, la Costineşti, lîngă Obelisc, intrarea în direct a gazdei ”Tonomatului de vacanţă” se va face dintr-un elicopter care va ateriza pe plajă. După multe colaborări cu Televiziunea publică, Alina Sorescu a ajuns, firesc, la TVR 2 şi a primit în grijă una dintre cele mai urmărite emisiuni estivale. Pe la ”Tonomatul de vacanţă”, timp de două luni, se vor perinda mai toţi artiştii din showbiz-ul autohton, prezenţi pe litoral. ”Nu îmi propun să fiu ironică doar de dragul audienţei, însă îmi stă în fire să apreciez munca şi valoarea celor care merită. Provin din aceeaşi lume ca şi cei ce îmi vor fi invitaţi, aşa că îi cunosc îndeaproape mecanismele. Fiind o emisiune zilnică şi transmisă în direct timp de peste două luni, voi avea invitaţi foarte mulţi şi diverşi. Însă, în mod deosebit, mi-aş dori să îi prind la mare pe cei de la DJ Project”, povesteşte cîntăreaţa. În următoarea perioadă, Alina va face naveta Costineşti – Bucureşti aproape zilnic, pentru că trebuie să-şi susţină două licenţe, la Sociologie şi la SNSPA: ”Traversez o perioadă importantă, aşa că e firesc să am un program aglomerat. Mă împart între şi pregătirea pentru susţinerea celor două lucrări.

De altfel, pentru a-mi prezenta licenţele, voi face naveta Costineşti-Bucureşti. Iar weekend-urile sînt ocupate cu spectacole în ţară antamate mai demult. Am lucrat la licenţe constant şi consider că sînt pregătită să pot face faţă tuturor solicitărilor. Tocmai am predat lucrările, urmînd doar să le mai susţin. Iar pregătirile pentru emisiune au decurs normal. Dacă aş fi considerat că nu pot ţine pasul, nu acceptam din start”. Cu două diplome ”la purtător”, Alina nu se grăbeşte să profeseze în vreun domeniu. Va urma un master, iar apoi îşi doreşte să intre în televiziune cu normă întreagă.

Cu tata, la mare
Alina a intrat în showbiz de mică. Aşa că a fost însoţită peste tot de tatăl ei. Situaţia este aceeaşi şi în prezent, chiar dacă a trecut ceva timp de la majorat. ”Tata mă însoţeşte la spectacole, îmi este impresar, şofer, aşa cum, de altfel, oricare alt artist are nevoie de un om de încredere alături”. Prin urmare, Alina va merge la toate concertele de pe litoral şi de prin ţară însoţită de domnul Sorescu. În general, despre Alina se scriu numai lucruri de bine. Percepută ca ”fata cuminte” din muzica romănească, tînăra nu a dat motive de scandal prin ziare. Doar o presupusă poveste de dragoste între ea şi Cove a consumat ceva cerneală de tipar: ”Am ajuns la concluzia că atît în showbiz cît şi în viaţă trebuie să clădeşti treaptă cu treaptă dacă vrei să rezişti. Din fericire, spre deosebire de alţi colegi de breaslă, am reuşit fără a face compromisuri. Am fost aşa cum sînt eu şi nu am apelat la artificii extravagante doar de dragul imaginii şi al succesului facil. Dar mă bucur că sînt percepută altfel decît majoritatea fetelor din showbiz. Relaţia mea cu Cove e un subiect vechi şi mult prea dezbătut pentru cît a însemnat de fapt, adică nimic. Fiind colegi, doar ne-am întîlnit de cîteva ori, dar nu a fost o relaţie”, clarifică Alina. Şi, totuşi, cum ar arăta Făt-Frumos? ”Nu am un iubit şi, oricum, nu îmi place să fac din spaţiul meu privat o sursă continuă de informaţii. Iar Făt-Frumos nu trebuie să fie croit după un tipar anume”.

Premii de vacanţă
”Tonomatul de vacanţă” vine şi cu multe concursuri şi premii. Săptămînal, telespectatorii vor putea cîştiga cîte un laptop sau bilete dus-întors oriunde în Europa. Iar marele premiu va fi un autoturism.

Tonomatul de vacanţă
luni-vineri, 10.10,TVR2