Alistar a refuzat Rapidul

Apropo.ro / 12.07.2002, 09:08
Alistar a refuzat Rapidul
Fostul fundas al Universitatii Craiova a avut si varianta de a merge în Giulesti, însa a preferat oferta ros-albilor. Angelo Alistar este unul dintre cei 12 jucatori ai Universitatii Craiova adusi de Gigi Netoiu la revenirea în Stefan cel Mare, însa aparatorul de 27 de ani a venit direct de

Fostul fundas al Universitatii Craiova a avut si varianta de a merge în Giulesti, însa a preferat oferta ros-albilor.

Angelo Alistar este unul dintre cei 12 jucatori ai Universitatii Craiova adusi de Gigi Netoiu la revenirea în Stefan cel Mare, însa aparatorul de 27 de ani a venit direct de la Ceahlaul, el fiind sezonul trecut împrumutat de „Stiinta” la Piatra Neamt. Fundasul de origine moldoveana a marturisit ca nu a fost obligat sa semneze cu echipa campioana, el avînd o oferta si de la rivalii din Giulesti.

„Stiu ca m-au vrut cei de la Rapid, însa eu am ales sa vin la Dinamo. Am mai avut ocazia sa ramîn la ros-albi în urma cu opt ani, dar atunci n-a fost sa fie”, a declarat Alistar. În 1994, actualul component al „cîinilor” si-a satisfacut stagiul militar la o unitate de jandarmerie din Capitala. „Am facut un an de zile pregatire cu prima echipa a lui Dinamo, antrenata de Remus Vlad. Doar antrenamente, nimic altceva. Aveam 19 ani si doream sa joc, iar în formatia de atunci nu prea era loc de mine. N-am vrut sa ramîn sa fiu fotbalistul z într-o echipa, asa ca am ales sa plec la Foresta Falticeni”, a povestit Alistar. În urma cu 8 ani, în Stefan cel Mare evoluau, printre altii, pentru ros-albi Prunea, Mihali, Demollari, Gerstenmajer, Kadar, Sellymes si Dorinel Munteanu.

ACUZAT DE BLAT. Alistar este legat de gruparea bucuresteana si prin scandalul din primavara, cu mult mediatizatul „caz Ceahlaul – Dinamo”. Dupa prima etapa a returului, în care „cîinii” s-au impus cu 2-1 sub Pietricica, fotbalistul alaturi de Axinia, Purica, Avadanei si Domsa, respectiv Bolohan, actualul coleg de camera al jucatorului, au fost acuzati de non-combat. „Ne-au adus multe necazuri acele afirmatii ale unor oameni din fotbal cum ca am fi fost blat. Desi intentionam sa-i dam în judecata pe cei ce ne-au acuzat, am renuntat fiindca nu aveam timp de procese”, a concluzionat Alistar.

Angelo Alistar

Data nasterii: 2 august 1975 la Piatra Neamt

Meciuri / goluri în Divizia A: 106 – 3

Echipe la care a evoluat: Ceahlaul si U Craiova

Post: fundas central

Înaltime: 1,82 m

Greutate: 79 kg

Picior de baza: dreptul

„Vreau doar sa fim eficienti!”

Managerul Cornel Dinu a facut cîteva aprecieri la adresa lotului pe care îl are la dispozitie. „Avem posibilitatea sa jucam în faza de recuperare cu întreg efectivul, chiar cu doua linii, cu opt-noua jucatori daca e nevoie, nu doar cu trei. Nu stiu daca avem cel mai bun lot din România la ora actuala, nici nu ma intereseaza aceste aspecte, pentru mine important este doar sa fim cea mai eficienta echipa”, a spus Procuroru’, care a precizat ca formatia campioana va mai achizitiona un jucator sau doi daca va elimina pe FC Bruges.

Autocarul pleaca înainte spre Franta

Dinamovistii încheie astazi stagiul montan cu un „amical” în compania Astrei. Ei se vor întoarce în Bucuresti cu un alt autocar decît cel folosit de obicei pentru deplasari, deoarece masina clubului, cea pe care apar si însemnele cu capetele a doi „cîini rosii”, va pleca astazi spre Franta, unde campionii se vor afla în turneu începînd de luni. Autocarul îi va prelua pe bucuresteni de la Bordeaux, locul în care se va stabili cartierul general pentru primele trei zile ale stagiului din Hexagon.

Despartire de Vlad Munteanu?

Dinamo spera sa realizeze în aceasta vara macar un transfer extern. Primii trei vizati sînt Kirita, Niculescu si Vlad Munteanu, dar sansele cele mai mari de finalizare par sa fie în cazul fostului bacauan. Grasshopper Zurich ar fi viitoarea destinatie a mijlocasului. Aflat în Italia, unde ia parte la calcio mercato, care este deschis pîna în 31 august, impresarul Giovanni Becali a spus ca „varianta asta e o inventie”. Surse autorizate sustin însa ca jucatorul va participa cu ros-albii numai la prima parte a cantonamentului din Franta, pîna cînd ar urma sa se finalizeze negocierile pentru transfer, dar nu e exclus sa apara si o varianta-surpriza în Serie A.

Sursa: www.prosport.ro