Alizee, lolita corsicana

Apropo.ro / 22.07.2002, 15:32
Alizee, lolita corsicana
De la Britney Spears, fecioara zbuciumata a Americii, la autohtona Ana-Maria, cea atît de nostalgica, lolitele au asaltat muzica din ultimii ani, seducînd prin excitanta lor candoare. Alizee, ultima revelație a muzicii franțuzești, s-a lansat, la nici 16 ani, cu "Moi...


De la Britney Spears, fecioara zbuciumata a Americii, la autohtona Ana-Maria, cea atît de nostalgica, lolitele au asaltat muzica din ultimii ani, seducînd prin excitanta lor candoare. Alizee, ultima revelație a muzicii franțuzești, s-a lansat, la nici 16 ani, cu „Moi… Lolita”, un cîntec despre inocența și dragoste, ajuns pe primul loc în topul vînzarilor din Italia. Un debut de rasunet al suavei brunete cu ochi albaștri și zîmbet tulburator.

S-a nascut pe 21 august 1984, la Ajaccio, un orașel din Corsica, și a avut ceea ce s-ar numi, cu o sintagma banala, o copilarie fericita. Cum altfel, pe țarmul însorit al Mediteranei? A urmat cursuri de dans de la 4 ani, apoi, pentru a se trata de timiditate, a luat lecții de teatru și canto. Ca oricarei fetițe, îi placea sa deseneze peisaje solare cu flori, pasari și palmieri. Cea mai frumoasa amintire din copilarie este participarea, la 11 ani, la un concurs de desen. Pe lînga excursia de vis în Insulele Maldive pe care a cîștigat-o, Alizee și-a vazut propriul desen reprodus pe carlinga unui avion botezat cu numele ei. Poate ca atunci adolescenta timida a prins aripi. În orice caz, la 15 ani a avut destul curaj ca sa apara, în urma unei riguroase selecții, în emisiunea „Graines de star”, un fel de „Ploaie de stele” a canalului M6, și sa interpreteze o melodie a lui Axell Red. Patrick Bruel, care facea parte din juriu, a remarcat-o imediat. Și nu doar el. Vazînd-o, Mylene Farmer și Laurent Boutonnat, care erau în cautarea unei interprete necunoscute pentru noua lor compoziție, n-au avut nici o ezitare – ea era Lolita! Din acel moment Alizee s-a lasat în voia destinului. Lansat în mai 2000, single-ul „Moi… Lolita” s-a bucurat de un succes imens: un milion și jumatate de exemplare vîndute în Franța. Alizee a fost declarata revelația anului și recompensata cu M6 Awards și NRJ Music Awards. 2001 a fost anul apariției primului ei album intitulat „Gourmandises” (Delicii), muzica fiind, evident, semnata tot de cei doi. De altfel, Alizee a fost considerata „bebelușul lor artistic”, metafora nu prea gustata de Mylene, care se ferește de presa, dar, ca o veterana posesoare a rețetei succesului, continua sa-și exercite influența asupra protejatei sale, careia îi alege pîna și hainele. Alizee se dovedește o fetița ascultatoare și continua sa urce în topuri, sa primeasca premii, cucerind Europa și numai: discuri de aur în Olanda și Germania, un Hit FM Award în Rusia, un World Music Award la Monaco, în martie 2002, vînzari masive în Japonia și Canada. Visul ei este sa dea concerte grandioase ca Michael Jackson ori ca Mylene Farmer. Poate ca într-o zi va dori sa se elibereze de Pygmalionul ei. Sau poate nu. Oricum, Alizee nu se gîndește înca la asta. Deocamdata, micuța corsicana se rasfața pe valurile succesului purtata de un vînt prielnic.

Alizee este prenumele real, datorat pasiunii tatalui ei pentru windsurf. Îl adora pe Brad Pitt și i-ar placea sa joace într-un film un rol gen Bond Girl. Nu se plictisește niciodata ascultînd Eminem ori Madonna.

Chiar daca-i plac mîncarurile asiatice, n-a renunțat sa ronțaie, ca o veritabila lolita, bomboane

Liliana Urian

PRO TV Magazin

Tags: