Alpha Bank România va da credite pentru IMM

Apropo.ro / 21.11.2001, 00:15
Alpha Bank România va da credite pentru IMM
COMPANII Compania zilei FINANCIAR Valute si banci Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat bancii Alpha Bank România o linie de credit în valoare de 10 milioane de euro, destinata finanțarii

COMPANII Compania zilei

FINANCIAR Valute si banci


Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat bancii Alpha Bank România o linie de credit în valoare de 10 milioane de euro, destinata finanțarii întreprinderilor mici și mijlocii, prin împrumuturi individuale de maximum 125.000 de euro.

În acest program de finanțare al micilor întreprinzatori este inclus și un pachet de asistența tehnica, în valoare de 1,8 milioane de euro, acordat de Uniunea Europeana.

Întreprinderile mici și mijlocii care pot primi împrumuturi sunt cele cu maximum 100 de angajați și o cifra anuala de afaceri de 40 de milioane de euro, sau un total al activelor de maximum 27 milioane de euro.

Creditele sunt acordate întreprinderilor private din toate sectoarele de activitate, cu excepția celui bancar, de asigurari sau intermedieri financiare, jocuri de noroc, arme, sau alte activitați aflate pe lista BERD de excludere ecologica.

Suma maxima pentru împrumuturi este de 125.000 de euro, iar scadența este de trei ani.

Finanțarea acordata Alpha Bank de BERD și UE a face parte din programul de sprijinire a IMM-urilor, lansat în prima parte a anului 1999 în cadrul Programului Phare.

Eleftherios Ioannou, președintele Alpha Bank considera ca, prin acest acord, Alpha Bank va contribui la dezvoltarea sectorului firmelor mici și mijlocii, urmând sa asigure și servicii de specialitate prin Alpha Finance și Alpha Advisory.

„Suntem gata sa asiguram asistența necesara pentru dezvoltarea și, atunci când vor deveni eficiente, posibila cotare pe piața de capital a societaților interesate”, a declarat președintele Alpha Bank.

(sursa: www.zf.ro)

Tags: