Alvin şi veveriţele

De: Mioara Tronaru / 10.12.2007, 00:00
Alvin şi veveriţele
În apropierea Crăciunului, bradul în care trăiau trei veveriţe, Alvin, Somin şi Theodore, a fost tăiat şi instalat împreună cu cei trei micuţi locatari în holul unei case de discuri. Dave, cîntăreţ şi compozitor, venit aici să-şi vîndă unul dintre cîntece, pleacă fără să ştie cu cele trei veveriţe în rucsac.

Ghinionistul compozitor descoperă însă rapid că purtătorii de codiţe nu sînt buni numai pentru a crea haos în toată casa, ci că pot vorbi şi, mai ales, cîntă! Aşa că inedita formaţie compune un cîntec al cărui succes este imediat şi ”Alvin and the Chipmunks” devin vedete. Ameţiţi de succes, Alvin şi ”fraţii” săi cad sub influenţa producătorului Ian Hawk, un hrăpăreţ care va face totul să exploateze cît mai bine fenomenul. Personajele s-au născut din imaginaţia compozitorului Ross Bagdasarian. În 1958, acesta a investit ultimii lui 200 de dolari într-un magnetofon capabil să accelereze vocile şi a înregistrat un cîntec, ”Witch Doctor”, utilizînd această tehnologie. Fără mari speranţe, s-a dus cu el la o casă de discuri… şi a declanşat un adevărat fenomen! Într-o jumătate de secol de carieră, The Chipmunks au scos mai mult de 30 de albume şi au ”jucat” în mai multe serii animate. Înainte de a le da viaţă, Ross Bagdasarian s-a gîndit să dea o imagine vocilor sale: s-a gîndit la reni cîntători, insecte sau chiar struţi. În timp ce era la volanul maşinii, Ross s-a trezit cu o veveriţă pe carosabil şi a frînat brusc. În loc să fugă, obrăzni­cătura s-a ridicat pe lăbuţele din spate şi s-a uitat cu aroganţă la el. Încîntat de îndrăzneala animăluţului, Ross a hotărît să dea formaţiei sale imaginea unui trio de veveriţe. Cele trei nume, Alvin, Theodore şi Simon, sînt de fapt prenumele celor trei patroni ai casei de discuri a lui Ross Bagdasarian.

Premiera 14 decembrie
TO: Alvin and the Chipmunks. Producţie SUA, 2007. R: Tim Hill. Cu: Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson. Voci: Justin Long, Matthew Gray Gubler.
Distribuit de Odeon Cineplex.
Avanpremiera joi, 13 decembrie, la Hollywood Multiplex, la ora 17.45, şi la Cinema Pro, la ora 21.15.