Always Mircea Sandu

Apropo.ro / 06.12.2001, 09:27
Always Mircea Sandu
Pentru a 4-a oara consecutiv, Nasu' nu are contracandidat la scrutinul pentru desemnarea presedintelui Federatiei Potrivit Statutului FRF, ieri la ora 13:00 a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru functia de presedinte al Federatiei. Cu exact 15 zile inainte de alegerile


Pentru a 4-a oara consecutiv, Nasu’ nu are contracandidat la scrutinul pentru desemnarea presedintelui Federatiei

Potrivit Statutului FRF, ieri la ora 13:00 a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru functia de presedinte al Federatiei. Cu exact 15 zile inainte de alegerile programate pentru 20 decembrie, la ora 13:00, in incinta hotelului Turist, membrii afiliati si-au reconfirmat increderea totala in seful suprem al fotbalului românesc, Mircea Sandu. Din cele 20 de propuneri primite pina ieri la prinz la sediul Federatiei, nici una nu indica alt nume decit cel al actualului presedinte!

O statistica simpla arata ca, incepind cu alegerile din 1990, in urma carora Nasu’ a fost pentru prima data ales in functia de presedinte, acesta nu a avut niciodata contracandidati. Nasu’ a candidat mereu singur si, logic, a cistigat. El a devenit cel mai longeviv presedinte din istoria FRF, iar in 2005, cind ii va expira urmatorul mandat, va avea 15 ani neintrerupti in aceasta functie!

Singur, mereu singur
Abil in a minui pirghiile puterii si, uneori, capabil sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scopul, Mircea Sandu a stiut sa-si tina rivalii departe de fiecare data.

1990. La primele alegeri libere de dupa Revolutie, Mircea Angelescu a cistigat postul de presedinte onorific al federatiei in fata lui Mircea Pascu, in urma unei fraude electorale. Cum Pascu avea cu 4 voturi mai mult decit Angelescu, Cornel Dinu (pe atunci seful Departamentului de Sport din MTS) a decis subit ca echipele din Divizia A sa aiba dreptul la doua voturi in loc de unul. Asa s-a ajuns ca Angelescu sa cistige si sa-l instaleze in functia de presedinte executiv pe Mircea Sandu.

1994. In ianuarie 1994, nimeni n-a indraznit sa-si masoare fortele cu Nasu’, aureolat de calificarea la Mondialul din SUA.

1998. Inainte de alegeri, intr-un gest populist, FRF a prescris datoria totala de 200.000 de dolari pe care cluburile o aveau fata de Federatie. Nasu’ a primit triumfator un nou mandat.

2001. Initial, alegerile erau programate pentru inceputul anului 2002. Noua Lege a Sportului a obligat insa Federatia sa organizeze scrutinul inainte de 31 decembrie 2001. Mircea Sandu a mai ridicat un gard de sirma ghimpata in calea posibililor adversari, impunind celebra „ordonanta” care nu permite nimanui sa candideze daca nu are experienta de conducator de minimum 4 ani!
Sursa:www.prosport.ro