Am invins Germania

Apropo.ro / 09.09.2004, 10:25
Am invins Germania
Reprezentativa de baschet feminin a României a învins, miercuri, la Tîrgoviște, cu scorul de 54-51 (25-22), echipa naționala a Germaniei, în primul meci al grupei C din preliminariile Campionatului European din 2005, care se va desfașura în Turcia. Antrenorul echipei

Reprezentativa de baschet feminin a României a învins, miercuri, la Tîrgoviște, cu scorul de 54-51 (25-22), echipa naționala a Germaniei, în primul meci al grupei C din preliminariile Campionatului European din 2005, care se va desfașura în Turcia.

Antrenorul echipei României, Ioan Valerian, a folosit, pe parcursul meciului, urmatoarele jucatoare: Ancuța Stoenescu, Annemaria Pîrau, Ildiko Vass, Erszebet Ambrus, Larisa Toma, Bianca Vescan, Monica Broșovszky, Corina Istratescu, Andra Mandache, Florina Pescalau, Bianca Draguș, Cristina Ciocan.

Pentru România cele mai multe puncte au fost înscrise de Broșovszky (18), Stoenescu și Pescalau (cîte 11). Cele mai bune marcatoare din echipa Germaniei au fost Linda Frohlich (22 puncte), Andrea Harder (7 puncte) și Dorothea Richter (6 p).

Antrenorul Ioan Valerian s-a declarat nemulțumit de evoluția din atac, apreciind ca jocul Monicai Broșovszky „a facut diferența”. „A fost extrem de greu. Echipa Germaniei este foarte puternica și foarte bine pregatita fizic. Noi am jucat binișor în aparare, însa foarte slab în atac. Trebuie sa ne gîndim ce facem în partidele urmatoare cu atacul, pentru ca mingiile ajung foarte greu la pivoți. Sper sa batem tot acasa și sa învingem în deplasare Israelul”, a spus tehnicianul.

Antrenorul secund al reprezentativei României, Carmen Branișteanu, a afirmat ca, deși echipa nu a jucat „nemțește” în partida cu Germania, a cîștigat și datorita sprijinului primit din partea publicului. „Sînt fericita ca am cîștigat, deoarece de fiecare data îmi este frica la început. Au fost doua momente psihologice ale partidei, peste care însa fetele noastre au trecut. Daca nu ar fi fost acest public minunat, cred ca ne-am fi pierdut în acele momente. Cheia meciului au fost aruncarile de trei puncte”, a subliniat Branișteanu.

Jucatoarea Monica Broșovschi spera ca România sa cîștige toate jocurile de pe teren propriu. „A fost o seara minunata. Mulțumesc publicului tîrgoviștean, care a fost al șaselea jucator pentru noi. Orice început este foarte greu, însa fetele au fost extraordinare. Fara ele alaturi nu aș fi reușit o evoluție atît de buna. Sper sa creștem în forma și sa cîștigam tot ce se poate pe teren propriu”, a precizat baschetbalista.

Președintele Federației Române de Baschet, Ioan Dobrescu, a afirmat ca România, deși a început cu șansa a doua meciul cu Germania, a cîștigat datorita organizarii și atmosferei create de public. „Este un mare succes, care arata ca baschetul românesc este într-o continua creștere. A fost o partida la care ne așteptam sa fie foarte grea. Sinceri sa fim, noi aveam a doua șansa, dar se pare ca tot ceea ce am reușit sa cream în jurul acestui meci, începînd de la antrenori, organizare și terminînd cu suporterii, ne-a dus spre victorie. Am avut niște disfuncții în atac, dar din fericire în aparare am evoluat ireproșabil”, a explicat Dobrescu.

– Înainte de începerea meciului, jucatoarele din echipa României au aruncat în tribuna mai multe mingi de baschet. La partida au asistat aproximativ 3.000 de spectatori.

– Meciul s-a disputat în timpul Zilelor Orașului Tîrgoviște. Aceasta a fost prima partida disputata de echipa naționala de baschet feminin în acest oraș.

– Echipa României a fost încurajata de trupa de majorete a campioanei naționale la baschet masculin, formația Asesoft Ploiești. De asemenea, organizatorii meciului, FR Baschet și clubul MCM Tîrgoviște, au adus de la București trupa instrumentala Los Platanos, platita de conducerea clubului tîrgoviștean cu suma de 8 milioane de lei.

– Cu doua minute înainte de finalul partidei, președintele FR Baschet, Ioan Dobrescu, le-a cerut spectatorilor sa nu mai arunce cu role de hîrtie în teren.

Din grupa C preliminara a CE din Turcia mai fac parte reprezentativele Israelului și Belgiei.

Mediafax