Am vazut si nu ne-a placut

Apropo.ro / 21.10.2004, 17:12
Am vazut si nu ne-a placut
* cetațenii de toate vârstele și etniile specializați, în ultimele doua saptamani, în sportul național numit "aruncarea cu petarda". Uite așa apare înca o cheltuiala pentru bugetari: de la petarda la preinfarct și de acolo la spital pe banii contribuabililor nu e

* cetațenii de toate vârstele și etniile specializați, în ultimele doua saptamani, în sportul național numit „aruncarea cu petarda”. Uite așa apare înca o cheltuiala pentru bugetari: de la petarda la preinfarct și de acolo la spital pe banii contribuabililor nu e decât un pas.

* lifturile obosite din blocurile din Alexandru care ramân între etaje cand îți e lumea mai draga: pe la zece seara, fix la timp sa te lovești de toți pereții urcând enșpe etaje pe întuneric. O fi și asta o explicație pentru care Moș Craciun nu a nimerit multe apartamente din zona.

*”rebalansarea” tarifelor la Romtelecom, prin care crește prețul abonamentelor, dar cica scade prețul convorbirilor interjudețene și internaționale. Alo, alo, Romtelecomu’, va mulțumim ca ați ieftinit apelurile internaționale, ca așa ne informam și noi mai ușor cum sa scapam de voi emigrând. Adica „rebalansând” nivelul de trai.

* casierele de la Billa, care (doar uneori, speram) taxeaza de doua ori unele produse cumparate. Și mai enervant e ca în portofelul clienților, nevinovați altfel, se face o gaura de doua ori mai mare.

*și casierele de la Univers’all, și ele corigente la capitolul „taxare produse”, care „bat” în casa, adica pe factura, ardei grași în loc de pâine, deci un produs mai scump. Sigur nu e greșeala de sezon, ca nu am auzit de legumele de iarna ardei grași și nici de cadouri de Craciun cu același nume.

* vânzatoarele de la nou deschisul magazin „Leonardo” de pe Ștefan cel Mare, care se rațoiesc la clienții și așa rari care nu vor sa cumpere la sfaturile lor prețioase. Mai e un pic și magazinul cu pricina și-ar putea schimba numele în „Leonard(e-)o!”.

*șoferul de pe cursa de autobuz Iași – Oțeleni. Care, pe lânga ca face o evaziune fiscala de mici dimensiuni dar de mari crize de nervi pentru cei care vor sa deconteze, neeliberând bilete, mai și percepe taxa de bagaj! Domnu’ șofer, da’ unde s-a mai pomenit așa ceva? Ce mai urmeaza, taxa de coborâre?

[Ieseanul]