Amatorii de box vor incasa pumni in mod profesionist

De: Dragos Tanase / 20.02.2008, 13:55
Amatorii de box vor incasa pumni in mod profesionist
Meciurile de box amator isi vor schimba structura incepand din 2009, urmand sa se desfasoare pe durata a 3 reprize de cate 3 minute.

Meciurile de box amator isi vor schimba structura incepand din 1 ianuarie 2009, urmand sa se desfasoare pe durata a trei reprize de cate trei minute, in loc de patru reprize a cate doua minute, revenindu-se astfel la sistemul folosit in urma cu aproape 20 de ani, a decis Comitetul Executiv al Asociatei Internationale de Box Amator (AIBA).

"Este un pas foarte important, pentru ca intreaga strategie a meciurilor de box se va modifica, vor fi mai multe partide care se vor incheia prin KO, acest sport va fi mult mai spectaculos", a spus Rudel Obreja, vicepresedinte AIBA.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Obreja: Boxul amator se apropie de cel profesionist

Rudel Obreja spunea, in noiembrie 2006, ca dupa schimbarea conducerii federatiei internationale (AIBA), realizate la congresul de la Santo Domingo, boxul amator se va apropia tot mai mult de cel profesionist, prin eliminarea masinii de punctaj si a castilor de protectie.

Obreja a precizat atunci ca intentioneaza organizarea in Romania a unui turneu pilot, in care sa se boxeze fara casca, meciurile sa aiba trei reprize a cate trei minute si sa fie eliminata masina de punctaj. "Trebuie sa revenim la perioada de aur a boxului amator si o vom face", a spus oficialul AIBA.

Tu ce parere ai despre schimbarile promise in boxul amator?