Amazon apeleaza la tehnologia Microsoft

Apropo.ro / 03.05.2006, 14:05
Amazon apeleaza la tehnologia Microsoft
Compania Amazon, furnizor de servicii pe Internet, va implementa o tehnologie dezvoltata de Microsoft, lider mondial în domeniul programelor informatice, pentru dezvoltarea unui motor de cautare, în defavoarea Google. Microsoft colaboreaza cu Amazon dupa ce contractul cu Google a

Compania Amazon, furnizor de servicii pe Internet, va implementa o tehnologie dezvoltata de Microsoft, lider mondial în domeniul programelor informatice, pentru dezvoltarea unui motor de cautare, în defavoarea Google.

Microsoft colaboreaza cu Amazon dupa ce contractul cu Google a expirat.

Tehnologia utilizata de Microsoft se numeste Windows Live. Aceasta presupune divizarea motorului de cautare al Amazon, A9, în functie de categoria din care face parte obiectul sau serviciul necesitat de utilizator, si anume pagini de Internet, carti ori jurnale online. Adresa viitorului portal este www.a9.com.

Directorul general al A9, David Tennenhouse, a explicat alegerea tehnologiei Windows Live afirmând ca aceasta este „foarte puternica si interesanta”.

Tennenhouse nu a precizat în ce conditii a fost încheiat acordul cu Microsoft si nici daca prelungirea contractului cu Google ar fi reprezentat o optiune.

Microsoft doreste sa îsi extinda cota de piata în Statele Unite, unde compania a pierdut teren în fata companiilor Google si Yahoo, a afirmat Justin Osmer, manager de produs al MSN, divizia Microsoft pentru Internet.

Contractul cu Amazon reprezinta o oportunitate pentru companie de familiarizare a utilizatorilor de Internet cu brandul Windows Live. Microsoft pregateste, de asemenea, un nou sistem de publicitate online, denumit adCenter.

Mediafax Business/ IT