Amazon vrea sa lanseze un serviciu muzical

Apropo.ro / 21.02.2006, 15:24
Amazon vrea sa lanseze un serviciu muzical
Retailerul online Amazon.com poarta discutii cu patru companii importante din industria muzicala pentru a lansa, în vara acestui an, un serviciu digital de muzica care sa concureze cu serviciul iTunes de la Apple. Amazon vrea sa lanseze un serviciu capabil sa concureze cu serviciul

Retailerul online Amazon.com poarta discutii cu patru companii importante din industria muzicala pentru a lansa, în vara acestui an, un serviciu digital de muzica care sa concureze cu serviciul iTunes de la Apple.

Amazon vrea sa lanseze un serviciu capabil sa concureze cu serviciul iTunes al Apple Computer Inc. si cu iPod, dispozitivul de redare al muzicii în format MP3 lansat de aceeasi companie si care domina piata muzicii digitale. Amazon poarta discutii cu Universal Music Group, Sony BMG, Warner Music Group Corp. si EMI Group Plc în vederea obtinerii de licente pentru distribuirea de muzica în format digital.

„Pare un serviciu robust. Va beneficia de un sprijin important din partea industriei muzicale”, a declarat o sursa care este la curent cu planurile Amazon privind lansarea noului serviciu. Informatii referitoare la serviciul muzical pe care Amazon intentioneaza sa îl lanseze au fost publicate pentru prima oara în editia de joi a Wall Street Journal.

Serviciul Amazon, care ar putea fi lansat în primavara acestui an, ar putea deveni un concurent important pe piata si ar putea pune capat monopolului pe care Apple îl are în sectorul muzicii digitale.

Analistul Martin Pyykkonen de la Hoefer & Arnett crede ca, din punct de vedere al brandingului, actiunea Amazon este logica. „Amazon are potentialul de a se ridica rapid si de a deveni un brand puternic în acest sector”, a explicat el.

Desi vânzarile si închirierile de muzica online au o cota redusa în cadrul industriei muzicale internationale (care are o valoare totala de 30 de miliarde de dolari), analistii se asteapta la cresteri semnificative ale vânzarilor în acest sector, având în vedere ca piata albumelor înregistrate pe suport fizic înregistreaza un declin din ce în ce mai mare.

Amazon analizeaza lansarea unui serviciu muzical pe baza de abonament, care ar putea include si o reducere pentru achizitionarea unui dispozitiv mobil de redare a muzicii în format MP3 marca Amazon.

Oferta Amazon este atractiva pentru industria muzicala gratie experientei pe care retailerul online o are în domeniul comercializarii de bunuri de consum si a celor 55 de milioane de persoane care apeleaza frecvent la serviciile companiei.

Pe de alta parte, Amazon poarta discutii cu mai multe studiouri independente de film în vederea lansarii unui serviciu digital pentru filme

Sursa: Mediafax Business IT