Ambasadorul britanic: Romania nu are o reputatie buna!

Apropo.ro / 03.11.2011, 15:19
Ambasadorul britanic: Romania nu are o reputatie buna!
Intr-un interviu acordat Mediafax, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, ne arata cum este perceputa tara noastra de catre straini.

Potrivit lui Harris, Romania are probleme cu birocratia, nu are o reputatie de „tara curata” pentru afaceri, iar cazurile de coruptie continua sa reprezinte o ingrijorare pentru investitorii straini.

In interviu, ambasadorul britanic spune, fara a generaliza, ca exista companii mici si mari care se confrunta cu problema „spagii”, motiv pentru care autoritatile trebuie sa se concentreze sa schimbe reputatia tarii.

Legat de modul in care decurg investitiile in Romania, ambasadorul spune ca „birocratia continua sa fie o problema pentru Romania, pentru economia Romaniei, dar, dupa parerea mea, dezavantajul principal este reputatia Romaniei. Romania nu are o reputatie buna, nu are o reputatie de tara curata si transparenta pentru afaceri. Dupa parerea mea, reputatia Romaniei nu corespunde suta la suta cu realitatea, dar reputatia conteaza mult, mai ales pentru un investitor, pentru un investitor din Marea Britanie unde sunt legi stricte impotriva coruptiei, inclusiv coruptia in strainatate. Deci, eu cred ca este foarte important sa se schimbe reputatia Romaniei in acest sens”.