Ambasadorul Statelor Unite la Beijing a fost atacat de protestatari

De: Marian Andrei / 20.09.2012, 17:30
Ambasadorul Statelor Unite la Beijing a fost atacat de protestatari
Mai mulți protestatari chinezi au înconjurat mașina ambasadoruilui american la Beijing, Gary Locke, aruncând în aceasta cu diferite obiecte și blocând intrarea vehiculului în complexul ambasadei.

„La 18 septembrie, 50 de protestatari chinezi au înconjurat mașina ambasadorului Locke, care încerca să intre în complexul ambasadei. Au provocat pagube minore mașinii, dar ambasadorul este teafăr. În fața complexului era personal chinez de securitate, care a replicat și a dispersat protestatarii”, a informat Departamentul de Stat, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest incident, produs pe fondul manifestațiilor anti-japoneze din China.

La rândul său, ambasadorul a declarat că nu s-a simțit în pericol și că s-a întâlnit cu oficiali ai Ministerului chinez de Externe cărora le-a cerut să se facă tot posibilul pentru protejarea personalului Ambasadei SUA.

Incidentul de la Beijing s-a produs la o săptămână după ce ambasadorul american în Libia, Chris Stevens, a fost ucis în cursul unor manifestații antiamericane.