AMD si Intel la tribunal

Apropo.ro / 13.11.2001, 01:45
AMD si Intel la tribunal
Software: Windows XP in limba romana Hardware: Un nou supercomputer Compaq Tips & tricks: Sterge-ti urmele ! AMD incearca sa impulsioneze investigatia anti-trust realizata de CE la Intel aducand documente legate de acuzatii anti-trust facute impotriva

  • Software: Windows XP in limba romana
  • Hardware: Un nou supercomputer Compaq
  • Tips & tricks: Sterge-ti urmele !

    AMD incearca sa impulsioneze investigatia anti-trust realizata de CE la Intel aducand documente legate de acuzatii anti-trust facute impotriva producatorului de chip-uri in Statele Unite.

    Pe 1 octombrie AMD a deschis un proces la tribunalul din San Jose urmarind aducerea in fata anchetatorilor din CE a unor marturii din partea expertilor prezentate tribunalului in timpul procesului de violare a legii anti-trust si de licente intentat impotriva Intel.

    Intergraph a declarat ca Intel refuza sa puna la dispozitie detalii tehnice esentiale privind procesoarele proprii, companiilor care le cereau.

    Totusi acea acuzatie a fost respinsa de tribunal cu doi ani in urma. Totusi, AMD declara ca marturiile pe care Intergraph le-a folosit sa isi argumenteze cazul pot fi folositoare oficialilor din CE care investigheaza acuzatiile anticompetitionale impotriva Intel facute tocmai de… AMD in octombrie 2000.

    „Suntem de parere ca multe din problemele aduse in discutie in cazul Intergraph au fost similare cu cele investigate in prezent de CE” a declarat un purtator de cuvant AMD conform EBN.

    „In special AMD crede ca Intel avand un monopol pe piata este obligata sa ofere specificatii pietei in ce priveste unele interfete cheie.

    De asemenea, detinand monopolul Intel isi utilizeaza puterea pentru a decide in ce mod si cui vor fi dezvaluite specificatiile interfetelor.

    Intel isi foloseste actiunile anti-competitive ca sa dicteze cine va fi pe locurile succesive fata de ea pe piata. „