AMD vrea sa acopere 40% din piața serverelor pâna în 2009

Apropo.ro / 23.08.2006, 15:48
AMD vrea sa acopere 40% din piața serverelor pâna în 2009
Advanced Micro Devices (AMD), al doilea mare producator mondial de procesoare pentru computere, vrea sa controleze pâna în anul 2009 în proporție de 40% piața internaționala a serverelor în funcție de numarul de unitați livrate, a declarat, marți, un

Advanced Micro Devices (AMD), al doilea mare producator mondial de procesoare pentru computere, vrea sa controleze pâna în anul 2009 în proporție de 40% piața internaționala a serverelor în funcție de numarul de unitați livrate, a declarat, marți, un reprezentant al companiei, citat de Reuters.

„Nu exista niciun motiv pentru care AMD sa nu poata îndeplini acest obiectiv”, a declarat vicepreședintele diviziei comerciale, Marty Seyer.

Piața internaționala a serverelor este prognozata sa creasca, în medie, cu 11% anual, urmând sa atinga, în 2010, nivelul de 62 miliarde de dolari, reprezentând 11,8 milioane de unitați livrate, potrivit datelor publicate de firma de cercetare International Data Corp. În anul 2005, valoarea acestei piețe s-a plasat la 55 de miliarde de dolari, echivalentul a șapte milioane de unitați livrate.

Sayer a adaugat ca AMD, compania care livreaza cipuri pentru serverele și computerele de tip notebook și desktop construite de companiile Lenovo și IBM, controleaza în prezent sub 20% din piața internaționala a microprocesoarelor în funcție de venituri.

AMD estimeaza ca va acoperi o treime din aceasta piața pâna în anul 2008.

Compania americana a inaugurat, marți, în estul orașului Shanghai, un centru de cercetare și dezvoltare în valoare de 16 milioane de dolari, cea mai mare unitate AMD de acest tip din afara Statelor Unite.

Cota de piața a AMD a crescut constant în ultimul timp, în defavoarea companiei care ocupa prima poziție în ierarhia celor mai mari producatori mondiali de procesoare pentru computere, Intel. Recent, Dell, cel mai mare producator mondial de calculatoare, a încheiat un acord cu grupul american pentru utilizarea cipurilor AMD, în defavoarea produselor oferite de fostul partener Intel.

Mediafax