Amenda de jumatate de milion de $ pentru incidentul Janet Jackson

Apropo.ro / 23.09.2004, 12:46
Amenda de jumatate de milion de $ pentru incidentul Janet Jackson
Incidentul în care a fost implicata cîntareața Janet Jackson în pauza Sper Bowl-ului ar putea costa canalul american CBS jumatate de milion de dolari, transmite AFP. Comisia Federala a Comunicațiilor (FCC), însarcinata cu reglementarea activitații presei

Incidentul în care a fost implicata cîntareața Janet Jackson în pauza Sper Bowl-ului ar putea costa canalul american CBS jumatate de milion de dolari, transmite AFP.

Comisia Federala a Comunicațiilor (FCC), însarcinata cu reglementarea activitații presei americane, a anunțat, miercuri, ca a cerut amenda maxima de 550.000 de dolari împotriva CBS pentru conținut indecent la o ora de maxima audiența.

Scandalul a izbucnit în ianuarie, cînd în timpul spectacolului din pauza Super Bowl-ului, urmarit de 90 de milioane de persoane potrivit FCC, Justin Timerlake i-a smuls bluza lui Janet Jackson, dezgolindu-i un sîn.

FCC, prezidata de Michael Powell, fiul secretarului de Stat american, reproșeaza televiziunii ca a planificat „incidentul” în cautare de senzațional, ignorînd regulile Comisiei.

„Nenumarate familii se aflau în fața televizoarelor pentru a urmari unul dintre evenimentele cele mai importante ale națiunii noastre”, a reamintit, miercuri, Michael Powell, referindu-se la finala campionatului de fotbal american.

Potrivit FCC, „nici un eveniment televizat nu a suscitat vreodata atîtea plîngeri din partea publicului american” – peste 540.000. În consecința, a fost demarata o ancheta pentru a vedea daca CBS a încalcat legislația privind decența programelor.

CBS, filiala a grupului media Viacom, s-a declarat extrem de dezamagita de decizia FCC. Televiziunea a reamintit, într-un comunicat, ca a cerut scuze publicului și a reiterat ca întîmplarea a fost un accident.

Potrivit FCC, CBS dispune de un termen de 30 de zile pentru a contesta decizia Comisiei, precizînd ca în cazul în care televiziunea nu platește amenda, se va sesiza justiția.

Mediafax

Tags: