Amenda penala pentru Gigi Becali

Apropo.ro / 06.04.2004, 08:24
Amenda penala pentru Gigi Becali
Judecatoria sectorului 6 l-a condamnat, luni, pe patronul FC Steaua, Gigi Becali, la plata unei amenzi penale de 350 de milioane de lei, în procesul pe care i l-a intentat pentru calomnie selecționerul echipei naționale, Anghel Iordanescu. De asemenea, instanța îl obliga

Judecatoria sectorului 6 l-a condamnat, luni, pe patronul FC Steaua, Gigi Becali, la plata unei amenzi penale de 350 de milioane de lei, în procesul pe care i l-a intentat pentru calomnie selecționerul echipei naționale, Anghel Iordanescu.

De asemenea, instanța îl obliga pe Becali sa mai plateasca 200 de milioane de lei daune morale și 124 milioane de lei cheltuieli de judecata pentru partea vatamata și un milion de lei cheltuieli de judecata catre stat.

Avocatul lui Becali, Radu Enache, a declarat ca va face recurs la sentința judecatoriei. „Vom face recurs la Tribunalul București și, daca va fi cazul, vom parcurge toate caile de atac. Este o sentința exagerata și nedreapta. Aceasta amenda penala nu înseamna deocamdata cazier pentru Gigi Becali, deoarece procesul nu s-a terminat, urmînd sa facem recurs”, a spus Enache, care a adaugat ca cele doua parți se pot împaca pe toata durata procesului.

Iordanescu l-a dat în judecata, anul trecut, pe Gigi Becali pentru calomnie și insulta, dupa ce patronul stelist a afirmat ca acesta a facut selecția la echipa naționala pe „șpaga”. Iordanescu a solicitat daune morale de 500.000 de dolari.

Gigi Becali: „Au facut din mine o victima”

Gigi Becali a declarat, luni, într-o conferința de presa, ca amenda penala la care a fost condamnat în procesul cu Anghel Iordanescu face din el o victima, fapt care va duce la creșterea numarului de simpatizanți.

„Am intrat în politica deoarece ma deranjeaza nedreptațile din România. Toți cei care au devalizat banci, care au jefuit miliarde de dolari nu au fost condamnați. S-au gasit în schimb sa-l condamne pe Becali, care a spus adevarul despre Iordanescu. Nu mi-au compromis cariera politica, ci au facut din mine o victima, pentru ca numarul de simpatizanți ai mei se va mari”, a spus Becali.

Judecatoria sectorului 6 l-a condamnat, luni, pe patronul FC Steaua la plata unei amenzi penale de 350 de milioane de lei, în procesul pe care i l-a intentat pentru calomnie selecționerul echipei naționale, Anghel Iordanescu. De asemenea, instanța îl obliga pe Becali sa mai plateasca 200 de milioane de lei daune morale și 124 milioane de lei cheltuieli de judecata pentru partea vatamata și un milion de lei cheltuieli de judecata catre stat.

Patronul gruparii steliste spune ca nu mai are încredere în Iordanescu. „Pîna acum, Iordanescu, un om iresponsabil, a încercat sa ma adoarma, spunînd ca e prieten cu mine. Ne împacam, dar cu martori, în instanța. Nu mai am încredere în el, este un om fals, care a premeditat totul. Aceasta hotarîre a fost data cu talent, cum i-a placut lui, pentru ca lasa loc de împacare și își poate retrage acuzațiile. Ma voi informa daca marele ministru Oprea este implicat în asta. Acesta a spus atunci cînd m-am întîlnit cu Iordanescu ca el raspunde daca selecționerul nu-și retrage plîngerea și vad ca nu mai raspunde. Probabil aici este și mîna lui”, a comentat Becali.

Gigi Becali spune ca decizia instanței nu îl sperie. „Au facut unii oameni zeci de ani de pușcarie, au murit pentru dreptate, mare lucru amenda penala, nu îmi este mie frica de asta. Ei credeau ca la prima lovitura cad, dar pe mine ma întarîta și mai mult și voi lupta și mai tare. Ne jucam cu sutele de milioane cum vrem? 124 de milioane pentru avocați? Dar ce-au facut ei, s-au plimbat pîna la tribunal”, a spus oficialul FC Steaua.

Becali a declarat ca justiția din România nu este corecta. „La așa ministru de Justiție, așa judecata. Închideam televizorul cînd o vedeam pe Rodica Stanoiu. Ministrul Justiției trebuie sa fie al treilea om în stat și trebuie sa aiba aceleași calitați precum președintele și premierul. Cînd ni s-a luat stadionul, ministrul trebuia sa intervina, sa spuna ca nu este corect. Asta era Rodica Stanoiu și ne mai întrebam de ce la Uniunea Europeana ne opresc, cînd ei cer lipsa corupției și justiție”, a spus Becali.

 El a opinat ca sentința din procesul cu Iordanescu este o dovada a faptului ca nu e manipulat de PSD: „Sa nu se mai spuna ca Gigi Becali este manipulat de PSD. Daca era așa, nu mai primeam amenda penala”, a spus Becali.

Patronul FC Steaua spune ca, dupa ce Iordanescu a cerut daune de 500.000 de dolari, selecționerul nu va primi nici cele 200 de milioane de lei, deoarece va cîștiga la recurs. „Ce au facut ei nu s-a realizat la nivel înalt, ci au facut asta niște trepaduși care vor sa dea satisfacție șefilor lor. Se numesc miniștri, dar nu sînt decît niște cațeluși. Daca voi ajunge sa conduc în țara asta, o sa le arat cum se conduce”, a spus Becali.

Gigi Becali a subliniat ca în România nu este democrație. „Vreau sa vad un singur deputat care sa cheme în Parlament un ministru sa dea judecata în fața poporului. De ce nu au demnitate și curaj? Se ia șpaga, dar toți se bazeaza pe faptul ca trebuie sa se aduca probe. Asta nu este democrație, se încearca sa se închida gura oamenilor. Eu, Gigi Becali, fiul de oier, fara o mare cultura și fara sa citesc prea multe carți, sînt așa de liber, încît am sa lupt pentru libertate și democrație în România cu orice risc. Aduceți toți miniștrii din ultimii 14 ani sa vedem daca sînt mai buni ca mine. Se poate sa ma bata la scris poezii, la arte sau la muzica, dar ce, românii manînca poezii și tablouri?”, a comentat patronul stelist.

Selecționerul echipei naționale a României, Anghel Iordanescu, prezent la Pro Rapid, nu a vrut sa comenteze decizia instanței.

„Nu comentez aceasta decizie decît cînd o sa am actele în fața. O sa vorbesc cu avocatul meu și atunci o sa va dau un raspuns”, a declarat Iordanescu.

Mediafax